Naslovna Politika Srbija neće ni posredno ni neposredno priznati nezavisnost Kosova

Srbija neće ni posredno ni neposredno priznati nezavisnost Kosova

PODELI
Foto: Tanjug/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas u parlamentu da Srbija neće ni posredno ni neposredno priznati jednostrano proglašenu nezavisnost naše južne srpske pokrajine.

“Niti će odustati od svoje legitimne borbe za svoje državne i nacionalne interese i borbe za poštovanje međunarodnog prava”, poručio je Vučić na prvoj posebnoj sednicu Narodne skupštine Srbije na kojoj predsednik predstavlja Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. godine do 1. septembra 2022. godine.

Nakon toga usledio je veliki aplauz poslanika.

“Istorijske tokove nije uvek moguće preokrenuti, ali nije ni nemoguće i od te borbe i ambicije ne bi trebalo da odustanemo i zato, da ne bude nikakve sumnje pošto ima onih koji bi da drže bez osnova patriotske i moralne pridike a imaju najmanje prava da to čine – zakleo sam se nad Ustavom i dobio najveće poverenje, da dokle god na to budem mogao da utičem Srbija neće ni posredno ni neposredno priznati jednostrano proglašenu nezavisnost naše južne pokrajine”, poručio je Vučić.

Kaže da je Pekić govorio da nemati prošlost jednako je ostajanju bez budućnosti.

“Ako se zaglavimo u prošlosti borba za bolju budućnost će nam ostati nedostižna, a ta borba se vodi na dva fronta, protiv protivnika i vlastitih zabluda”, naveo je on.

On je zamolio građane, pošto, kako kaže, svi misle da je vreme za sticanje političkih ponena, da budemo realni i racionalni i znamo šta je to što je moguće i da ne ostavimo sve probleme našoj deci, sa kojima se sada mučimo.

Dodao je da bi više voleo da se razgovara o još više investicija i poslovnoij klimi i svakodnevnom životu građana, pošto imamo probleme upravo zbog nerešneih konflita koje smo nasledili.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here