Naslovna Srbija SRBIJA POD SNEGOM! NA KOPAONIKU NAPADALO ČAK 17 CM: Saobraćaj obustavljen kod...

SRBIJA POD SNEGOM! NA KOPAONIKU NAPADALO ČAK 17 CM: Saobraćaj obustavljen kod Ivanjice, golijska sela bez struje!

PODELI

Do kraja dana u većini mesta zapadne, centralne i istočne Srbije očekuje se od 20 do 40 mm kiše za 12 sati, a na planinama sneg.

U saopštenju RHMZ navodi se da će u Vojvodini kiša biti slaba i povremena pa se na tom području očekuje i najmanja količina padavina.

U Srbiji će u sredu biti umereno do potpuno oblacno i hladno, na severu suvo, a u ostalim krajevima ujutru i pre podne mestimično slaba kiša, a na planinama slab sneg.

FOTO: KURIR/J.S.

U ranim jutarnjim satima počeo je da pada sneg na višim predelima opštine Ivanjica, što je izazvalo problemi sa snabdevanjem električne energije u skoro svim golijskim selima kao i u Bratljevu, Kovilju i Erčegama.

Sneg u Novoj Varoši – Televizija Lav

 

Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je za i za Glas zapadne Srbije da je najveći problemto što Radna jedinica EPS u Ivanjici ne raspolaže sredstvima i opremom koja su neophodna za otklanjanje kvarova na niskonaponskoj i visokonaponskoj mrežiu ovakim situacijam.

On napominje da nedostaju i vozila i kaže kako će se Opština Ivanjica obratiti nadležnim institucijama u Beogradu kako bi došlo do rešavanja ovog problema.

FOTO: KURIR/J.S.

Slična situacija je i u opštini Bajina Bašta gde više sela sa po 300 i 500 stanovnika kao što je Ovčinja struje nemaju po nekoliko sedmica. Sve njih brine kakvo će stanje biti tek kada padne sneg.

Zabeleli se i Sjenica i Kopaonik. Na Kopaoniku je jutros izmereno 17 centimetara snega, a sneg pada i tokom dana, rečeno je Beti u meteorološkoj stanici na toj planini.

-Izmerena je i temperatura od minus dva stepena, naveo je dežurni meteorolog.

Snežne padavine formirale su tokom noći i na teritoriji opštine Sjenica. Snežni pokrivač debljine je do četiri centimetra. Meteorolog Esad Mujagić rekao je novopazarskom radiju Sto plus da se temperatura tokom noći nije spuštala ispod nultog podeljka, da je tako i danas, pa je realno očekivati obilnije padavine.

Iako se na tlu zadržava u raskvašenom stanju, sneg za sada ne stvara probleme u saobraćaju i svi lokalni putevi su prohodni.

Kurir.rs/Beta/B92

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here