Naslovna Srbija Srbija širi krila! Er Srbija jedina kompanija u regionu sa kojom možete...

Srbija širi krila! Er Srbija jedina kompanija u regionu sa kojom možete da letite za Njujork i Čikago

PODELI
Foto: Vojvodina uživo

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je zvaničnom ispraćaju prvog leta nacionalne avio-kompanije Er Srbija za Čikago.

Kako je ranije saopšteno, ovo je prvi direktan let posle 31 godine.

-Ovo je važan i veliki dan za nas… Danas je Beograd jedino mesto, a Er Srbija jedina kompanija u regionu sa kojom možete da letite u dva velika američka grada – Njujork i Čikago… U idealno vreme stižete u Čikago i teško možete da nađete bolji slot, kazao je Vučić obraćajući se novinarima.

-Prve dve godine smo imali gubitke na liniji sa Njujorkom, a sada nam je to najuspešnija i najprofitabilnija linija. Verujem da će linija sa Čikagom da postane i brže profitabilnija, naveo je predsednik Srbije.

-Hvala našim američkim prijateljima koji su nam omogućili najbolje moguće slotove, da našim ljudima obezbedi brz i veoma udoban prevoz. Leti se manje od 10 sati i to je neverovatna ušteda u vremenu kad ne morate da presedate. Čuo sam (ambasdora SAD Kristofera) Hila, ali morao sam malo da odspavam, pa sam propustio Jokićevu igru, najbolju do sad. Pa sad kad se Jokić bude vraćao iz Denvera, ići će preko Čikaga, dodao je.

Vučić je naveo da ovo povezuje Srbiju i Srbe, našu dijasporu, ali i vezu “prema čitavom Zapadu, Srednjem zapadu SAD”.

Preko devet miliona profita je ostvarila Er Srbija, rekao je Vučić i naveo da ta kompanija ima na računu 117 miliona evra. Takođe je naveo da Er Srbija posluje značajno bolje nego nekadašnji JAT.

-Tek kada sanjate velike snove, možete da uspete, zato smo mi postavili velike ciljeve. 117 miliona evra na računa ima Er Srbija – mi smo danas bolji nego što je JAT bio u Jugoslaviji, a tri puta manji. Hvala vam američki prijatelji, a putnicima želim prijatan let. Svaki let iz Čikaga nam je popunjen do juna, objasnio je predsednik Srbije.

Posle govora, Vučić i američki ambasador Kristofer Hil presekli su svečanu vrpcu čime je let i zvanično otvoren.

Kristofer Hil, ambasador SAD u Srbiji istakao je da “Er Srbija” ne samo što razvija nove destinacije i širi se kao kompanija već i čini nešto sto je za njega najznačajnije, a to je da zbližava Sjedinjene Američke Države i Srbiju kao dva naroda.

– Želim da čestitam svima koji su sve ovo omogućili. Er Srbija ne samo da razvija nove destinacija i širi se, već i zbližava SAD i Srbiju i njene narode. I ima toliko toga što povezuje naše dve zemlje, i nije reč samo o košarci, nego evo sada i ovaj novi let koji će nas još više povezati.

Obraćanje generalnog direktora Er Srbije Jirž Mareka

Jirži Marek, generalni direktor “Er Srbije” ističe da ga raduje činjenica da je veliki broj letova na toj ruti izuzetno dobro popunjen.

Kako kaže, veruje da će direktna linija između Beograda i Čikaga biti značajna za Srbiju i Beograd, čitav region Zapadnog Balkana, kao i veliki broj naših sunarodnika koji žive i rade u Sverenoj Americi.

Najavio je da će se letovi od Beograda do Čikaga do 11. juna obavljati dva puta nedeljno – sredom i subotom, dok će se od 12. juna letovi obavljati tri puta nedeljno – ponedeljkom, sredom i subotom.

Let “Er Srbije” biće svečano dočekan na čikaškom međunarodnom aerodromu “O’ Her”, koji je jedan od šest najprometnijih na svetu.

Do Čikaga, srpska nacionalna avio-kompanija će leteti dva puta nedeljno: sredom i subotom, a od 12. juna biće uveden i treći polazak, ponedeljkom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here