Naslovna Srbija SRBIJA: Vučić na 22.Biznis forumu najavio početak dualnog obrazovanja u Srbiji

SRBIJA: Vučić na 22.Biznis forumu najavio početak dualnog obrazovanja u Srbiji

PODELI

Na Kopaoniku je danas počeo 22. Biznis forum na kome će se u tri dana okupiti više od 600 učesnika – političara, biznismena, bankara, diplomata, kao i najeminentnijih domaćih ekonomskih eksperta. Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je ova Vlada odredila prioritete u budućnosti i da je donet plan, kao i mere fiskalne konsolidacije.

Na početku foruma premijer Vučić je istakao da je ova Vlada preduzela velike korake.

 Sve to lepo zvuči i neki planovi su u kontradikciji, ali smo mi napravili plan kojeg se držimo striktno i potpuno. Doneli smo nekoliko sistemskih zakona u skladu sa zakonima koje poseduju najmodernije države, od zakona o radu do zakona o penzijama i stečaju. Oni koji nemaju simpatije ni prema meni ni prema Vladi, moraju da priznaju da smo preduzeli konkretne korake – rekao je Vučić.

 

Što se tiče plana i mere fiskalne konsolidacije, premijer Vučić je naglasio da je Srbija prva zemlja u ovom delu Evrope koja je to uradila- razmišljali su nekoliko godina unapred i stvorili dugoročne planove.

 

Uskoro početak dualnog obrazovanja u Srbiji

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić na današnjem forumu je najavio početak dualnog obrazovanja u Srbiji, i dodao da je taj projekat  započeo davno, najpre obraćanjem lokalnim samoupravama i biznismenima.

To znači da bi već u srednjoj školi deca trebalo da saznaju šta je to rad, šta je to posao. Ja sam išao u Zemunsku fabriku satova INSA i tada sam naučio šta je nešto što moraš da uradiš i kako to da uradiš. Današnja deca pojma nemaju. Moj sin pojma nema. Kad u spomenem vodomer, kaže „Šta pričaš ti“. E, to želimo da promenimo – istakao je Vučić.

 

Na takav način obrazovanja, koji u sebi sadrži i učenje na radnom mestu, naš privatnk bi trebalo da pristane kada bude siguran u budućnost svog posla, u stabilnost svog biznisa.

 

Nećemo mi to moći ove godine, ali se nadam da je sledeća godina rasta i uspeha u obrazovnom sistemu. I Verbić to zna i radi na tome – kaže Vučić.

 

 

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here