Naslovna Sport Srbinu koronavirus stopirao transfer: Najluđa priča stiže nam iz Kine!

Srbinu koronavirus stopirao transfer: Najluđa priča stiže nam iz Kine!

PODELI
Foto: telegraf

Nekadašnji napadač Dinama iz Vranja, Željko Dimitrov, bio je na pragu ozvaničenja transfera u klub iz kineske druge lige, što je stopirao koronavirus!

Momak koji je obeležio prošlu sezonu u Vranju nije imao sreće po okončanju ciklusa 2018-19, u kom je došao do 15 golova u 37 kola i dva meča baraža sa Inđijom. Bio je Dimitrov jednom i igrač kola u domaćem šampionatu, ali ga je povreda sprečila da napravi karijerni iskorak prethodnog leta.

Po oporavku, dobio je priliku u prethodnom mesecu da se pokaže u klubu Šensi Čananj, koji je rešio da ga angažuje, ali je problem sa koronavirusom stopirao mnogo toga u Kini. Podsećanja radi, Nikola Đurđić je nedavno završio svoj unosni kineski transfer iz Hamarbija, Dimitrov nije bio te sreće, a ima vreme do 1. marta, kada traje prelazni rok u Kini.

– Agent je odradio veći deo posla, kontaktirali su nas ljudi iz kluba i ponudili uslove koje smo prihvatili, a to je bilo pre 10-12 dana. Međutim, bilo je jasno da ubrzo ništa neće moći da se uradi jer je 25. januara Kineska nova godina i oni u toj nedelji ne rade ništa, sve staje i odmaraju. Međutim, kada je ta pauza prošla, došlo je do ove epidemije i sve je stopiranu. Stranci koji su u Kini su poslati kućama, pripreme su pomerene za pomerene za početak marta, sezona za kraj aprila, i sada je sve u magli – kaže za Telegraf Dimitrov.

– Ne znamo na čemu smo, imam još nekih opcija, ali teško je jer Kinezi zahtevaju da se strpimo, a sa druge strane, prelazni rokovi se kod nas i u Evropi privode kraju – dodao je on.

Šansi je inače klub osnovan u martu 2016. iz fondova osam kompanija, a od amaterske lige brzo je napredovao do druge kineske lige. U prošloj sezoni bili su deveti na tabeli, igraju na stadionu kapaciteta 32.000 gledalaca u gradu Si’an u centralnoj Kini.

Inače, i sam Si’an nije predaleko od Vuhana, žarišta epidemije, udaljen je oko 650 kilometara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here