Naslovna Srem Sremska Mitrovica Srebrna medalja novinaru Miomiru Filipoviću Fići za izuzetne zasluge u kulturnim oblastima

Srebrna medalja novinaru Miomiru Filipoviću Fići za izuzetne zasluge u kulturnim oblastima

PODELI
Foto: Sirmiuminfo

Zaslužnim institucijama i pojedincima, medalje i odlikovanja povodom Dana državnosti,  uručio je Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a među odlikovanim pojedincima je i novinar iz Sremske Mitrovice Miomir Filipović Fića.

Foto: Sirmiuminfo

Srebrnom medaljom za izuzetne zasluge u kulturnim oblastima odlikovan je Miomir Filipović Fića, novinar i publicista iz Sremske Mitrovice, urednik lista sela Srbije Seoske novine. Ove godine obeležava 40 godina stvaralaštva i rada na očuvanju i negovanju davnih seoskih običaja i stvaranju novih vrednosti kulture u selima Srbije. Objavio je više od 20 knjiga hronika, leksikona i priča. Za odlikovanje ga je zajednički predložilo 26 opština.

Miomir Filipović Fića, rođen je 1954. godine u mačvanskom selu Radenkoviću od oca Živorada i majke Katarine,od roda Miškovića iz Belotića. Za novinarski rad više puta je nagrađivan domaćim i međunarodnim prestižnim nagradama.

Uručena mu je Zlatna povelja Udruženja novinara Srbije povodom 135 godina novinarskog udruženja za doprinos srpskom novinarstvu. Dobitnik je Vukove nagrade, najprestižnijeg priznanja u kulturi srpskog naroda. Pokretač je osnivanja Udruženja kulturnih stvaralaca Srbije Zavičaj, lista sela Srbije Seoske novine, Kluba Novinar u Sremskoj Mitrovici, Festivala novinara Selo–pres, Sabora Filipa Višnjića i Mije Krnjevca, Udruženja ljubitelja mačvanske tradicije i običaja Mačva i drugih kulturnih svetkovina širom Srbije. Živi u Radenkoviću Mačvanaskoj i Sremskoj Mitrovici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here