Naslovna Sport Srebro za džudistu Stefana Zubovića na Evropskom kupu

Srebro za džudistu Stefana Zubovića na Evropskom kupu

PODELI

Takmičar Džudo kluba Sloven Ruma Stefan Zubović učestvovao je na Evropskom džudo kupu za kadete u Poreču (Hrvatska 19.-20.06.2021.), na kojem je nastupilo 368 takmičara i takmičarki iz 27 zemalja sveta.

Kvalitetan rad Stefana i njegovog trenera Branislava Bjelića je doneo rezultat i na ovom velikom takmičenju osvojena je srebrna medalja.

Stefan je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je pobedio iponom takmičara iz Hrvatske. Zatim ga je u 1/4 finalu čekao još jedan domaći takmičar, koji je takođe pobeđen iponom.

Polufinale je Stefan radio sa takmičarem iz Rumunije kojeg je za 20 sekundi lako pobedio, ponovo iponom.

U finalu ga je čekao veliki okršaj sa sunarodnikom Miljanom Raduljom, koji je prethodne dve godine broj 1 na svetu u kategoriji – 81 kg.

Finale je krenulo odlično, Stefan je bio siguran u meču i poveo u finalu na vazari, ali jedna greška ga je koštala zlatne medalje.

Iako je bio blizu pobede razloga za razočarenje nema, jer je Stefan Zubović ovim rezultatom napredovao na 3.mesto na svetskoj rang listi kadeta Međunarodne džudo federacije IJF, što je veliki uspeh za njega lično, za sam DžK Sloven Ruma, ali i za naš grad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here