Naslovna Srem Srednjoškolci učestvuju u kreiranju budžeta Sremske Mitrovice

Srednjoškolci učestvuju u kreiranju budžeta Sremske Mitrovice

PODELI
Foto: RTV (Živan Negovanović)

SREMSKA MITROVICA – Grad Sremska Mitrovica i organizacija USAID omogućili su učenicima srednjih škola da drugu godinu za redom učestvuju u kreiranju Odluke o budžetu Grada Sremska Mitrovica.

Kao i prethodne, učenici će i ove godine imati mogućnost da sami definišu projekte koje smatraju važnim za unapređenje uslova rada i boravka u svojim školama, i da glasanjem izaberu najneophodniji projekat koji će biti realizovan u 2022. godini.

U projektu učestvuje pet srednjih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica i svaka od njih je dostavila svoje predloge za realizaciju u narednoj budžetskoj godini, koje je nakon razmatranja, Gradska uprava za budžet i lokalni ekonomski razvoj i uvrstila u Odluku o budžetu Grada za 2022. godinu. Mitrovačka gimnazija sa dobijenih 500 000 unaprediće nastavu pojačanjem internet mreže.

Inicijativa za uključivanje učenika u konsultacije o budžetu zaživela je prošle godine, a ove godine će biti realizovana u osam gradova Srbije uz učešće više od 23 hiljade učenika. I ove godine Grad je odlučio da konsultuje srednjoškolce, koji su već definisali predloge projekata.

Lokalna samouprava za ovu namenu opredelila je 2,5 miliona dinara, za pet mitrovačkih srednjih škola. Neki od izabranih projekata su kupovina klima uređaja, nabavka opreme za praktičnu nastavu kao i nabavka opreme za slobodne aktivnosti učenika.

Cilj projekta je da se kroz ovakve i slične procese poveća i unapredi aktivizam mladih u lokalnoj zajednici i samim tim jača poverenje u demokratske procese neposrednog odlučivanja ističu iz Gradske Uprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here