Naslovna Dogadjaj Sređuje se Dom kulture u Buđanovcima

Sređuje se Dom kulture u Buđanovcima

PODELI
Foto: Hooloovoo

BUĐANOVCI: U centru Buđanovaca u toku su radovi na uređenju seoskog Doma kulture. Opština Ruma finansira radove na sanaciji krova, zameni dotrajalih oluka i stolarije, ali i unutrašnjem uređenju prostorija.

Predsednik opštine Slađan Mančić obišao je radove, u koje je uloženo 4,5 miliona dinara i rekao da očekuje završetak posla do kraja godine.

  • Mesna zajednica Buđanovci je izrazila želju da uđemo u građevinske radove ne bi li zaštitili ovaj objekat koji više decenija ima određenih problema. Počeli smo od krova zbog prokišnjavanja, preko dotrajalih oluka i svega onoga što prouzrokuje propadanje ovog objekta- rekao je Mančić. -Sa druge strane rade se unutrašnji delovi objekta, elektroinstalacije, stolarija, košuljica, sve što je neophodno ne bi li se delovi Doma kulture priveli nameni i po završetku mislim da će tu biti preseljene i mesne kancelarije. Na taj način će funkcionisanje Mesne zajednice koja nije mala, biti uspešnije i kvalitetnije.

Pored toga, radi se nova vodovodna mreža u objektu i predviđeno je kopanje septičke jame, 16,5 metara kubnih zapremine.

U okviru ovog tendera, paralelno sa radovima na Domu kulture, radi se i objekat u centru Rume, zgrada Opštine u Orlovićevoj ulici, gde će biti zamenjena stolarija iz dvorišnog dela.

-Urađeni su premeri, kao i stolarija i čekamo montažu tih radova. Sve želimo da završimo do kraja godine – rekao je Mančić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here