Naslovna Sport Srem Eaton pokorio Medison

Srem Eaton pokorio Medison

PODELI
Foto: sirmiuminfo

Zrenjanin, 3. novembar 2019., Proleter – Srem EATON 1:3 (20:25,25:19,21:25,18:25) 84:94 hala “Medison”, sudije Todorović L. i Kresoja N., delegat: Đurić B., gledalaca 50.

Odbojkaši Srem EATON-a vratili su se sa gostovanja u Zrenjaninu sa maksimalnim brojem osvojenih bodova. Posle drugog odigranog kola u Drugoj ligi “SEVER” mitrovčani su se probili u sam vrh prvenstvene tabele.

Posle utakmice, upitan za svoje viđenje meča, trener Stanislav Savić je rekao sledeće: „Hvala na čestitkama, da se ovako vidimo svake nedelje, prvo čestitamo, pa onda komentarišemo, što je lakša i prijatnija varijanta za nas trenere, nego objašnjavati poraz. Iskreno, od petka sam bio “kao na iglama” zbog ovog meča jer sam u petak saznao neprijatnu vest da je našem kapitenu Nenadu Živkoviću na snimku u bolnici konstatovano naprsnuće kosti malog prsta leve ruke kojom on smečira i da on neće biti u sastavu tima par nedelja. Žile je povredu zaradio u prethodnom kolu, na utakmici prvog kola, protiv ekipe Partizana iz Bača i u početku se nije požalio, da bi posle par dana pauze, kako nije bilo pomaka na bolje, ja odlučio da se napravi kontrola u bolnici. Tada me je dočekala ova neprijatna vest, koja je za moj tim svakako ozbiljan hendikep jer se radi o jednom od nosioca igre i našem kapitenu.”

I pored ovako ozbiljnog problema, mitrovčani su pokazali da imaju snagu da prevaziđu i ovakvu situaciju i pokore Medison! Trener Savić to ovako komentariše: “Znate, svaki start takmičenja je težak jer se tada suočavate sa ishodom svojih ambicija iz pripremnog perioda. Mi ne krijemo da imamo visoke ambicije, radili smo vredno, posedujemo kvalitet, iskusniji smo za dve sezone u Prvoj B ligi Srbije ali naravno, sa druge strane mreže su jednako dobri i kvalitetni rivali, koji Vam se neće skloniti sa puta i propustiti Vas. Pobede se moraju izvojevati na parketu! Prošle nedelje sam bio u Zrenjaninu da posmatram meč Proletera i Bečeja. Ipak, sve što sam pripremio u glavi, palo je u vodu sa Žiletovom povredom i morao sam da malo taktički improvizujem, a tu ne ide uvek sve glatko. Morate imati uvežban i uigran tim, da bi ste izneli teret koji sa sobom donosi improvizacija. Mi još uvek nismo u špicu forme, polako je dižemo jer prvenstvo je dugo. Ipak, upravo u ovakvim mečevima, koje treba izneti pod pritiskom, gradi se KARAKTER POBEDNIKA! Moji momci su zbili redove, sledili uputstva koja su dolazila sa moje strane i na kraju su za to svoje veliko srce i želju nagrađeni celim plenom. Takođe, bogatiji su za jedno novo taktičko iskustvo jer moj tim je mlad i mora još dosta da uči o igri i u igri.”

Nakon startne prednosti od 1:0 u setovima, Proleter je konsolidovao svoje redove, podigao nivo igre i uspeo da poremeti igru Srema. Domaći su vešto prebacili teret igre na mladog, talentovanog, sremovog igrača Bojana Milutinovića, koji je pod velikim pritiskom počeo da gubi koncentraciju i strpljenje na poziciji primača. Ovako je tu situaciju video strateg Srema: “Ovo je Bojanova prva sezona u seniorskoj konkurenciji, koju on konstantno igra u startnoj šestorki. Imao je sjajnu partiju u prvom kolu protiv ekipe iz Bača ali to je uvek i zamka za mladog igrača. Jedno je u sportu trenutni blesak, a sasvim nešto drugo trajanje u kontinuitetu. To se konstantno uči i dolazi sa iskustvom. Nema sumnje da je Bojan veoma talentovan i svi u klubu duboko verujemo u njega, samo baš zato svi moramo biti strpljivi kad dođu krizni moment. Kraj tog drugog seta u kome se naša igra raspala, bio je momenat da se pređe na rezervni, “plan B”! Jedan od tih momenata bio je i trenutno izvlačenje Bojana iz igre, da se mentalno odmori i rastereti pritiska. U tom trnutku na parket je ušao isto tako mladi Luka Foro i svojim kratkim vremenom provedenim u igri dao veliki doprinos da Srem stabilizuje sve svoje redove i ponovo uđe u ritam nadigravanja. Uz to, u samom startu seta prebacivanje Bojana na poziciju korektora i ulazak mladog Ognjena Ljubišića na mesto prijema, podigao je probojnost našeg napada i doneo nove opcije našem dizaču Jovanu Kovačiću, koji se na ovoj utakmici našao i u ulozi kapitena. Njegovo iskustvo u igri je potom potpuno došlo do izražaja u sledeća dva seta. Svaka utakmica ima svog heroja. Sva ova imena su nesumnjivo dala veliki doprinos da rezultat na kraju bude povoljan po Srem. Moram kao trener, da potsetim sve da je ova bitka br. 2 od 18 koliko treba proći, dobijena pre svega timski, što je za mene kao trenera ove mlade ekipe VEOMA ZNAČAJNO i posebno me čini zadovoljnim! Sjano je funkcionisao i naš par libera Babić Nrmanja i Đekić Saša. Primač Nikola Lazarević je pružio daleko ubedljiviju partiju nego na startu lige i neki njegovi smečevi su prosto prelomili tokove nekih setova u našu korist. Tu je i naša primačka dijagonala Panić Milan I Đorđić Uroš. Dizač Ivan Stokić je u prva dva seta takođe imao poteze koji ostaju u pamćenju. Na kraju na parketu je kratkotrajno proveo i mladi Luka Jurišić, kome to treba da bude motivacija da od sebe zahteva još više, razvijajući svoj talenat. Naravno, tu je bio i naš treći bloker Rade Petković, koji nije u ovoj utakmici ulazio u igru ali koji će, siguran sam, u utakmicama pred nama imati svoje momente, za pamćenje.
Čestitam mojim momcima, pre svega na borbenosti i trudu, potom na učinku u prva dva kola, to je ipak maksimalnih 6 bodova, za trenutno drugo mesto na tabeli. Sada je vreme da se stišaju strasti i da se u miru i tišini okrenemo sledećem kolu, kada u Sremsku Mitrovicu stiže ekipa Bečeja, trenutno trećeplasirana i takođe jedan od pretendenata na najviši plasman! Radi se o kvalitetnom sastavu, čije redove su pojačali iskusni primač Mladen Brkić iz Futoga i dizač Branislav Vejnović iz Rume koji je u minuloj sezoni branio boje Novog Sada, obojica igrači koji su nastupali u Prvoj A ligi. Uz standardno dobrog njihovog korektora Veselina Džigurskog, Bečej je respektibilan sastav. Bio bih daleko mirniji da nam Nenad Živković nije povređen, no nema više vremena za te priče, jednostavno se okrećemo Biće dovoljno vremena ove nedelje da se što bolje spremimo za ovaj važan meč, otklonimo još po neku slabost u sopstvenoj igri i spremno dočekamo ovaj duel, koji je po svojoj važnosti praktično početak raspleta u vrhu tabele.”

Želimo odbojkašima Srem Eaton-a nastavak, uspešne serije igara u Drugoj ligi “SEVER” i naravno, novu pobedu. Utakmica Protiv Bečeja igra se u subotu u hali PSC “Pinki” sa početkom u 19 sati.

GOK “Srem EATON”: Đekić lib.1, Babić lib.2, Petković R., Foro, Kovačić kap., Đorđić, Milutinović, Stokić, Lazarević, Ljubišić, Jurišić, Panić.
Trener: Stanislav Savić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here