Naslovna Srem Pećinci Srem iz Sremskih Mihaljevaca na pravom putu

Srem iz Sremskih Mihaljevaca na pravom putu

PODELI
Foto: pecinci.org

Završen je jesenji deo prvenstva Međuopštinske lige Srem – grupa Istok. Na liderskoj poziciji je Srem iz Sremskih Mihaljevaca sa učinkom 13 utakmica – 13 pobeda, uz gol razliku 48:4.

Od poslednjeg kola prvog dela prvenstva prošlo je dovoljno vremena za sređivanje utisaka, a predsednik kluba Lazar Bežanović kaže da su u sezonu ušli sa jasnim ciljem, a to je napad na Sremsku ligu.

Pozvali smo Živka Budimirovića, koji je pre tri decenije, kao mlad trener, preuzeo ondašnji Tehnoauto Srem. Klub je tada napravio bum, ne samo u sremskom, veći u srpskom fudbalu. Popularni Buda prihvatio je naš poziv. Mnogo nam je pomogao i dosta smo naučili od njega. Iz utakmice u utakmicu smo podizali formu, te je konačan rezultat došao kao kruna svega. Pored stvaranja što jačeg igračkog kadra, akcenat u radu je bio i na poboljšanju infrastrukture. Plan je da do prvog prolećnog kola uradimo tribine, popravimo ogradu oko terena. Oko igrališta smo postavili reflektore, koji nam omogućavaju da treniramo u večernjim satima, kada fudbalerima, zbog obaveza, najviše i odgovara. Bez obzira na trenutan položaj na tabeli, tokom zimske pauze angažovaćemo 4-5 kvalitetna pojačanja, kako bi na vreme počeli sa stvaranjem ekipe za Sremsku ligu“– rekao nam je Bežanović, pišu iz Opštine Pećinci.

Stefan Bajlović je kapiten lidera na tabeli, a za protivničke odbrane najveća opasnost.

Pre početka prvenstva napravili smo korenite promene u igračkom kadru. Uprava i trener Budimirović napravili su odličan posao. Novi igrači su se odlično uklopili sa onima, koji su ostali iz prethodne takmičarske sezone. Svima je bilo jasno šta nam je cilj. Vredno smo trenirali, a na utakmicama smo davali svoj maksimum. Mnogi su tvrdili da smo prosečna ekipa. Međutim, brzo smo ih razuverili sa maksimalnim učinkom i posebno ubedljivim pobedama u derbi mečevima. Na nama je da ponovimo sve to i na proleće. Sve zajedno sa navijačima, koji su uvek bili naš dvanaesti igrač – kazao je Bajlović.

Trener šampionske ekipe je Živko Budimirović, uvek spreman za razgovor.

Hteli smo da Srem vratimo na put stare slave. Verovao sam da ćemo biti pri vrhu, ali, ne baš sa ovakvim učinkom. Pored igrača koji su igrali u prošloj sezoni, doveli smo više mladih igrača, ali i onih afirmisanih, iz višeg ranga, koji su timu doneli poseban kvalitet. Činjenica je da smo u Međuopštinskoj ligi bila ekipa koja je najviše trenirala, što je, u krajnjem slučaju bilo presudno – izjavio je popularni Buda.

Što se tiče tabele Međuopštinske lige, sve je jasno – Srem i Šumar iz Ogara, koji trenutno zaostaje šest bodova, jedine su ekipe koje konkurišu za sam tron.

Šumar je kvalitetnija ekipa. Protiv njih, u Ogaru, imali smo mnogo sreće. Igrali smo malo povučenije i čekali svoju šansu, koju smo na kraju i dočekali. U svakom slučaju, reč je o vrlo ozbiljnoj ekipi, koja će nam do kraja prvenstva biti ozbiljan konkurent. Naša prednost što imamo meč loptu, igraćemo protiv Šumara na svom terenu. Ipak, često govorim svojim igračima, s obzirom na višegodišnje iskustvo, da se prvenstva često ne rešavaju na derbijima, već na tzv. malim utakmicama, iskren je Buda.

Opšte je poznato da je Srem iz Sremskih Mihaljevaca, pre tačno tri decenije, napravio veliki bum: ne samo u sremskom fudbalu, već mnogo, mnogo šire. Ekipu je vodio baš Živko Budimirović. Ekipa se tada zvala Tehnoauto Srem i bila je prva seniorska ekipa koju je Budimirović trenirao.

U to vreme okončao sam igračku karijeru, ali sam i trenirao omladince BSK-a iz Batajnice. Pozvao me je veliki sportski prijatelj Svetislav Cveja Rogić, da pokušamo u Sremskim Mihaljevcima napraviti ekipu, koja bi trebalo biti ozbiljan rival klubovima iz daleko većih mesta. Prvi cilj nam je bio da uđemo u ondašnju Sremsku ligu. Pravili smo svake godine sve jaču i jaču ekipu, i za četiri godine smo prešli četiri ranga i došli do Srpske lige – Vojvodina, gde smo igrali jednu sezonu. Potom dolazi do fuzije sa rumskim Slovenom. Tih godina sve je u klubu bilo organizovano na najvišem nivou. Finansijskih problema nije bilo. Igrački kadar je stalno osvežavan. Kao mladom treneru nije mi bilo teško biti šef već dokazanim fudbalerima. Prihvatili su me sjajno. Bio sam im kolega i učili smo jedni od drugih. Rad u Tehnoauto Sremu bila mi je velika odskočna daska u trenerskoj karijeri. Vodio sam, potom, Sremac iz Vojke, Rusandu iz Melenaca, Kneževac, Srem iz Jakova, u nekoliko navrata BSK iz Batajnice. Kruna moje karijere bilo je vođenje Big Bul Bačinaca u Drugoj ligi. Trener sam bio i u više klubova iz pećinačke opštine, a sa Slobodom iz Donjeg Tovarnika, pre par godina, imao sam sedamnaesti ulazak u višu ligu – rekao nam je Buda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here