Naslovna Sport Sremac dobio opštinski derbi

Sremac dobio opštinski derbi

PODELI
Foto: dnevnik

Jedan od mečeva, koji su obeležili jučerašnje 13. kolo, bio je opštinski derbi odigran u Deču, između domaćeg Sremca i Graničara iz Obreža, u okviru Međuopštinske lige Srem – Istok. Znimljiva i izuzetno borbena utakmica, tokom koje je sudija Kanazir imao dosta posla u smirivanju igrača.

Domaćin je već posle par minuta poveo: brzonogi Bačevac je dobro proigran, i kada je izbio ispred Samardžića, dobro odmerenim udarcem ga je lobovao. U 6. minutu sjajna prilika za Sremac da duplira prednost: Bojan Kresojević iz skraćenog kornera ubacuje loptu pred gol Graničara. Najviši u skoku bio je Nedeljković, ali njegov udarac glavom nije doneo promenu rezultata. Dest minuta kasnije viđen je dobro izveden šut iz slobodnog udarca Bojana Kresojevića, ali golman Samardžić se nije dao iznenaditi. Gosti su par minuta kasnije preko Radojčića ozbiljno ugrozili gol Šljukića. Da Bojan Kresojević zna ozbiljno ugroziti protivnički gol šutem iz slobodnog udarca videlo se u 42. minutu: sjajan šut, ali rezultat od 1:0 ostaje nepromenjen.

Konačno, poslednju priliku za nešto više u prvom poluvremenu imala je ekipa iz Obreža: u 44. minutu Knežević ubacuje loptu pred gol Šljukića, Petrović je u idealnoj poziciji, ali njegov skok-šut nije materijalizovan. Kada je Milić u 63. minutu, nakon centaršuta Mijatovića povisio prednost na 2:0, činilo se da je utakmica rešena. Domaćin se, posle solidne rezultatske prednosti povukao, te su fudbaleri Graničara imali inicijativu. Jedino što su uspeli do kraja utakmice da u 82, minutu. golom Žunića smanje prednost domaćina na 2:1, što je bio i konačan rezultat.

Konačan rezultat: Sremac – Graničar 2:1 (1:0)

Na igralištu u Deču utakmicu je sudio Nikola Kanazir iz Novih Banovaca koji je podelio ukupno 10 žutih i 1 crveni karton.

SREMAC: Šljukić, Arsenijević, Mijatović, Lapčić, Mladenović, B. Kresojević (od 60. V. Kresojević), Nedeljković, Jurišić, Stojčević, Milić (od 80. Majstorović), Bačevac (od 86. Ludajić).

GRANIČAR: Samardžić, Čavić, Nikolić, Jovanović (od 67. Kekić), Živanović, Oljača, Obradović, Radojčić (od 73. Žunić), Petrović, Knežević, M. Mihajlović (od 60. S. Mihajlović).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here