Naslovna Hronika Sremac i Bosanka ŠVERCOVALI KOKAIN vredan 18 MILIONA EVRA!

Sremac i Bosanka ŠVERCOVALI KOKAIN vredan 18 MILIONA EVRA!

PODELI
Foto: Blic

Dražen Letić (46) iz Sremske Mitrovice i Nevenka Čuturić, državljanka Bosne i Hercegovine, uhapšeni su zbog sumnje da su prenosili novac za međunarodnu kriminalnu grupu na čijem je čelu Majkl Doković (60), koji se tereti za šverc čak 600 kilograma kokaina vrednog 18 miliona evra iz Urugvaja u Švajcarsku.

Letić i Nevenka Čuturić, Dokovićeva devojka, uhapšeni su 13. jula, a dva dana nakon toga određen im je pritvor do 30 dana. Hrvatska je raspisala poternicu za Nevenkinom rođenim bratom Sinišom Čuturićem, takođe osumnjičenih za prenos para. Osim za prenos para, Letića istražitelji sumnjiče i da je prodao 11 grama kokaina u Rovinju, i to kao član internacionalnog klana Majkla Dokovića, kome je pravo ime Iljmija Frljučkić i rođen je u Podgorici.

Kako je sremski mlekadžija pobedio kompaniju iz Hong Konga

– O kriminalnim aktivnostima ovog klana istrage se vode u nekoliko zemalja – Švajcarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Hongkongu, Srbiji. Na čelu klana je Doković, koji je nebrojeno puta menjao identitet. Pre dva meseca uhapšen je u švajcarskom gradu Bazelu nakon što je čarter letom iz Urugvaja prokrijumčario 600 kilograma kokaina. Doković i dvojica saradnika, među kojima je bio i pilot, uhapšeni su u jednoj garaži dok su pretovarali drogu. – saznaje “Blic” od izvora povezanog sa istragom.

Pažnja istražitelja je usmerena ka Dokoviću nakon što je prošle godine na graničnom prelazu Bregane između Slovenije i Hrvatske, zaustavljen “mercedes” u kome su bili njegova devojka Nevenka Čuturić i njen brat Siniša. U automobilu brata i sestre koji su iz Antverpena u Belgiji krenuli u Srbiji policija je našla čak 1.000.100 evra. Novac je oduzet, a protiv Čuturića je podneta prekršajna prijava. Pušteni su na slobodu, ali su istražitelji njih ubrzo povezali sa Dokovićem.

Jubilarna Regata Majke Angeline isplovljava 10. avgusta!

Zagrebački “Jutarnji list” je objavio da je Doković kriminalnog grupom rukovodio iz svoje vile u Zagrebu, i da su sa njim u Bazelu uhapšeni češki pilot Aleš Sokolik i Silvijo Beljević iz Velike Gorice. Ono što je zasada poznato jeste da je u Hrvatskoj uhapšen i Pero Šarac, zvani Pjer (47), koga tamošnji USKOK sumnjiči da je prošle godine tri puta odlazio u Južnu Ameriku i sa kartelima ugovarao šverc kokaina.

O Dokoviću pisao Njujork tajms

O vođi kriminalne grupe majklu Dokoviću “Njujork tajms” pisao je 2003. i to kao o osobi povezanoj s albanskom i jugoslovenskom mafijom. Hrvatski “Jutarnji list”, na osnovu saznanja USKOK-a, naveo je da se vođa grupe u prošlosti zvao i Majkl Bugati, Majkl Ilirijani, te da je u poslenje vreme koristio identitete Živko Jović i Radovan Trzin.

Ulica dobrih vibracija otvara kulturno leto u Pećincima!

Otac: Sin nema veze s drogom

– Dražen je poslednji put putovao u Hrvatsku 2. jula, kada je sina odvezao u Rovinj. U tom gradu Draženova žena ima porodicu, a obojica sinova su sada tamo, rade sezonski. Mogu samo da kažem da moj sin nema nikakve veze s drogom, a meni nije poznato nijedno ime od tih uhapšenih – kratko je rekao za “Blic” Milan Letić, otac osumnjičenog Dražena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here