Naslovna Deca Sremački kolači za voždovačke mališane

Sremački kolači za voždovačke mališane

PODELI

Udruženje žena „Majka Angelina“ iz Kupinova učestvovalo je u ponedeljak 26. aprila na manifestaciji „U susret Vaskrsu“ u Beogradu, koju su organizovali Gradska opština Voždovac i Ustanova „Voždovački centar – Šumice“.

Kako nam je rekla Vesna Radanov predsednica kupinskog udruženja, manifestacija je osmišljena kao radionica za decu, tokom koje su mališani bili u prilici da na platou ispred „Šumica“ uz igru i pesmu farbaju jaja i crtaju uskršnje motive, da se upoznaju sa starim zanatima, ali i posluže sa sremačkim kolačima.

„Zbog trenutne epidemiološke situacije, organizatori su dozvolili samo 10 štandova izlagača iz Srbije. Drago mi je da je naše udruženje prisustvovalo, jer iskreno poželeli smo se druženja i manifestacija. Predstavljali smo našu opštinu kao i svaki put do sada, a posetioce i decu smo počastili sa pravim sremačkim kolačima, čvarcima i kobasicama, ali poslužili smo i poseban specijalitet – leba i masti, što je posebno oduševilo starije posetioce, koji su se prisetili mladosti“ – rekla je Radanov.

Na manifestaciji su učestvovala i udruženja iz Makedonije, Šida, Beograda, Kragujevca i Sremskih Karlovaca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here