Naslovna Srem Pećinci Sremice obeležile 22 godine rada

Sremice obeležile 22 godine rada

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Više od dve decenije postojanja i rada Udruženja žena “Sremica” iz Pećinaca obeležile su brojne izložbe i manifestacije, ali i druženja sa prijateljskim udruženjima žena kako iz pećinačke opštine, tako i iz opština širom Srbije i šire.

Negovanje kulture i tradicije Donjeg Srema je od samog osnivanja bio glavni zadatak članica ovog udruženja, a po rečima njihove predsednice Mare Milovanović, okupljanja povodom obeležavanja datuma osnivanja uvek su dobra prilika da se razmene iskustva i učvrste prijateljstva.

-Sa malim zakašnjem obeležile smo 22 godine postojanja zajedno sa 15 udruženja žena. Pandemija nas je malo poremetila u smislu obeležavanja ovog datuma, ali smo uspele da 1. aprila okupimo naše prijatelje, sponzore i sve one koji nam pružaju podršku i finansiraju naš rad. Trudimo se da se naša tradicija ne zaboravi, pa tako organizujemo i manifestaciju “Kolači naših baka” u Pećincima, a ove godine smo po 15. put učestvovale na manifestaciji “Zlatne niti” u Vrnjačkoj banji. Idemo i van granica naše zemlje u Sloveniju i to u Velenje gde smo izlagale svoje radove na međunarodnoj manifestaciji veza, a posećujemo i manifestacije u Lapljem selu na Kosovu i Metohiji, i u Dvorovima u Republici Srpskoj. Naš cilj je da gde god da odemo na najbolji način predstavimo naš rad i našu opštinu – rekla je Mara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here