Naslovna Sport Sremice stale na korak od Superlige, ali najavljuju povratak

Sremice stale na korak od Superlige, ali najavljuju povratak

PODELI

Samo korak nedostajao je odbojkašicama Srema iz Sremske Mitrovice da se ekspresno vrate u Superligu, ali su se okliznule na poslednjoj prepreci na gostovanju u Valjevu.

Vodile su Sremice na tabeli prvoligaškog karavana gotovo tokom čitave sezone, međutim, mladost nije izdržala. Ipak, ne žale preterano za nemilim sticajem okolnosti na kraju šampionata, već se spremaju za reorganizaciju i sve ono što je potrebno da se vrate u elitni rang, a znaju dobro kako se to radi.

  • Prezadovoljan sam sezonom, bez obzira na to što nismo ušli u Superligu. Kada smo ispali iz elite, ostali smo bez 14 igračica, sve je bilo novo, devojke, trener, sistem… – počeo je priču predsednik Srema Slobodan Stojiljković. – Prvi cilj bio je da se ostane u ligi, ovo pričam najiskrenije, jer je uobičajena praksa da se klubovi koji ispadnu iz lige, posle toga gotovo ugase. Posle nekoliko uvodnih kola nismo bili sigurni, bilo je i pobeda i poraza, tek kasnije smo došli na željeni nivo, ali se na kraju nismo plasirali u elitu. Nismo završili posao, a baraž sa Ubom je bio takav da nismo imali previše razloga da se nadamo. Zato sam ponosan na sve što smo ove sezone postigli, a za velike planove ima vremena.

Kapriš na četiri godine
Za svaki veliki sportski plan potreban je i dobar trener, a prvi strateg Sremica Vladimir Kapriš produžio je saradnju s klubom na još četiri godine. To svedoči o ozbiljnim ambicijama kluba koji želi povratak i stabilnost u srpskoj eliti.

Kapriš je, posle novosadske Vojvodine, bio pomoćni trener u Jedinstvu iz Stare Pazove, zatim pomoćni i glavni trener u Spartaku iz Subotice, a prošle sezone je preuzeo kormilo Srema.

Pre dve sezone su Sremice kroz baraž ušle u Superligu, tako da ovaj kolektiv dobro zna recept za uspeh.

  • Kada smo ulazili u Superligu, to smo učinili sa našim devojkama, one su iznele sezonu, a kasnije su neke otišle, a neke prestale da igraju zbog obaveza na fakultetima. Za sledeću sezonu planiramo napad na najjači rang, trebaće nam nekoliko pojačanja i već smo počeli pregovore sa igračicama na koje računamo. Neće biti lako, najveći rivali će nam biti beogradski Radnički koji je ušao u ligu i ima velike ambicije, pa Dinamo iz Pančeva koji je ispao iz elite, kao i Srbijanka iz Valjeva. Grad je stao uz nas, što nam predstavlja veliki vetar u krila i zato sam optimista da ćemo realizovati sve naše planove.

Ono što je osobeno za Sremsku Mitrovicu, jeste sistem sporta u gradu i, jednostavno rečeno, sve se radi u korist Srema, koji je odbojkaška perjanica.

  • Taj sistem odavno funkcioniše i daje rezultate, svi rade za Srem. Kada kažem svi, mislim na klubove i škole odbojke u gradu. Imamo našu nezvaničnu gradsku ligu, dobro se radi s decom i prati se njihovo razvijanje jer igraju utakmice svakog vikenda. Kvalitet je tu i sigurno možemo da očekujemo da, upravo iz naše baze, nekoliko devojaka dođe do prvog tima – zaključio je Stojiljković.

M. Ristić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here