Naslovna Kultura “Sremska banda” nastupa na jedanaestom svetskom tamburaškom festivalu

“Sremska banda” nastupa na jedanaestom svetskom tamburaškom festivalu

PODELI

Jedanaesti svetski festival tamburaške muzike “ Tamburica fest 2018” održaće se u periodu od 20. do 23. juna 2018. godine, u centru Novog Sada, na Trgu slobode i na Petrovaradinskoj tvrđavi kao četvorodnevna manifestacija sa jedinstvenom koncepcijom i kulturnom misijom afirmisanja tamburaške muzike i tamburice kao instrumenta.

Osim afirmacije tamburaške muzike i tamburice kao instrumenta, jedan od glavnih ciljeva festivala je i negovanje saradnje i prijateljstva umetnika na internacionalnom planu.

Nastupiće 10 orkestara iz 8 zemalja, nadmetaće se za titulu najboljeg tamburaškog orkestra, a priliku da predstave Srem imaće mladi TO “Sremska banda” koji će nastupiti u petak 22.jula. Ovaj sremski tamburaški sastav na Tamburica festu Srema osvojili su prvo mesto, te su kao zvanično najbolji sremski tamburaški orkestar dobili priliku da nastupe i takmiče se ove godine na jedanaestom svedskom tamburaskom festivalu u Novom Sadu. Takođe, sremci su već imali priliku pre godina da nastupaju na pomenutom festivalu kada su nagrađeni specijalnom nagradom žirija medija, te nema sumnje da će se i ove godine predstaviti sremsku tamburicu kako dolikuje i izazvati oduševljenje prisutnih.

Svetska asocijacija festivala, umetnika i izvođača (VAFA) proglasila je tamburaški festival “Tamburica fest” za najbolji festival etno muzike u Evropi. “Tamburica fest” je mnogo više od muzičkog festivala, jer svojim konceptom i misijom objedinjuje sve vidove kulture i umetnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here