Naslovna Srem Sremska Mitrovica Sremska Mitrovica će uskoro dobiti turistički info centar

Sremska Mitrovica će uskoro dobiti turistički info centar

PODELI

Turistički info centar biće uskoro otvoren u Sremskoj Mitrovici, u objektu nekadašnjeg Aureusa. Radovi na rekonstrukciji tog objekta su počeli, a finansira ih Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija sa 8,4 miliona dinara i Grad Sremska Mitrovica sa 1,7 miliona dinara.


Kako je prilikom obilaska radova rekao Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu, rok za izvođenje radova je 90 dana. Najveći deo prostora turističkog info centra biće izložbeni prostor tzv. “showroom”, gde će biti izloženi suveniri, štampani i elektronski materijali koji prezentuju naša lokalna bogatstva i turističke potencijale, a manji deo objekta će biti iskorišćen za kancelarijski prostor, pojašnjava se na sajtu Grada.


– Sremska Mitrovica ima mnogo toga da ponudi domaćim i stranim turistima, od fruškogorskih lepota, preko bogatog kulturno-istorijskog i materijalnog nasleđa antičkog Sirmijuma, do raznolikosti flore i faune Specijalnog rezervata prirode Zasavica – rekao je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice i dodao da je ove godine započeta priprema i novog turističkog proizvoda za naredno leto, a to je gradska plaža i letovanje na Savi.


Dodaje se da će se svi ovi turistički potencijali sada lakše prezentovati posetiocima grada putem turističkog info centra koji je decenijama unazad nedostajao Sremskoj Mitrovici.


– Biće to mesto gde će turisti moći da dobiju sve potrebne servisne informacije, da kupe neki od gradskih suvenira, da probaju i kupe neke od sremskih specijaliteta, ali i da u degustacionom salonu predahnu uz šoljicu kafe, čašu domaćeg soka ili fruškogorskog vina naših lokalnih proizvođača – navedeno je.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here