Naslovna Posao Sremska Mitrovica dobija novi fudbalski stadion – U toku izbor projektanta

Sremska Mitrovica dobija novi fudbalski stadion – U toku izbor projektanta

PODELI
Foto: ilustracija

Grad Sremska Mitrovica trebalo bi da dobije novi fudbalski stadion, a u toku je javna nabavka za izradu projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i nadogradnju sportskog objekta koji će biti smešten na prostoru sadašnjeg terena Fudbalskog kluba Radnički.

https://sremskevesti.rs/srpske-radne-dozvole-najvise-dobijaju-kinezi-i-rusi/

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji potrebna je rekonstrukcija ili rušenje i izgradnja novih tribina oko postojećeg fudbalskog terena, kapaciteta najmanje 2.500 sedišta u skladu sa UEFA pravilnikom o stadionskoj infrastrukturi, za drugu kategoriju stadiona.

– Na novom rekonstruisanom stadionu potrebno je omogućiti smeštaj između 2.500 i 3.500 gledalaca i uz poštovanje svih zahteva UEFA u pogledu stadiona druge kategorije, stvoriti korisnicima i gledaocima adekvatan komfor, bezbednost i kvalitet boravka i takmičenja. Dodatni sadržaji u vidu ugostiteljskih kapaciteta su poželjni, kao i adekvatni prostori za smeštaj trenažnog rada sa mladima i decom – piše u konkursnoj dokumentaciji.

Sam teren je predviđen za temeljnu rekonstrukciju u svemu prema UEFA regulative stadiona kategorije dva, kao i postavljanje sistema sportskog osvetljenja.
Rok za podnošenje ponuda je 7. oktobar.
Podsetimo, novi stadioni gradiće se u KraljevuVranjuLeskovcuLozniciZaječaru i Subotici.
Pored izgradnje novih stadiona, investiranja će biti i u one u Kragujevcu, Novom Sadu i u Nišu, gde će postojeći kapaciteti biti rekonstruisani.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here