Naslovna Deca Sremska Mitrovica dobija novu osnovnu školu

Sremska Mitrovica dobija novu osnovnu školu

PODELI
Foto: ilustracija

SREMSKA MITROVICA – Dok se Srbija godinama suočava sa problemom manjka dece u osnovnim školama, pa se u manjim mestima neke škole i zatvaraju, u Sremskoj i Mačvanskoj Mitrovici, izgrađene su dve.

U Mačvanskoj Mitrovici prošle godine izgrađena je Osnovna škola “Dobrosav Radosavljević Narod”, a u Sremskoj Mitrovici u toku je gradnja Osnovne škole “Jovan Popović”.

Ukupna vrednost izgradnje škole u Sremskoj Mitrovici je 300 miliona dinara. Izgradnja je počela u novembru prošle godine, za prvu fazu Uprava za kapitalna ulganja Vojvodine izdvojila je 63, a lokalna samouprava 18 miliona dinara.

“Kada, u kratkom periodu, gradite dve škole, onda time šaljete poruku da Grad Sremska Mitrovica vodi računa o obrazovanju naše dece i to nam mora biti prioritet. Pored svega toga, rekonstruišemo i ostale škole u seoskim i gradskim sredinama, jer nam je cilj da đaci i nastavnici rade u najboljim uslovima”, rekao je Tanjugu načelnik Gradske urpave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić.

Novu školu “Jovan Popović” u javnosti su već nazivali “školom budućnosti”, jer će nastava biti organizovana isključivo u kabinetima. Uvršteni su i u program “500 škola digitalne nastave”.

Škola će imati 4.400 kvadrata, 17 učionica i nekoliko kabineta, kuhinju i trpezariju, a najavljeno je da će u njoj biti mesta za 1.000 učenika. U starom objektu, koji je izgrađen 1960. godine, nastavu su pohađala 824 učenika.
Nedić kaže i da Grad rekonstruiše i vrtiće u ovoj opštini.

“Sledeće godine ćemo izgraditi novi vrtić u Laćarku, čime želimo da postignemo da više nijedno dete ne bude na listi čekanja”, kaže Nedić.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here