Naslovna Posao Sremska Mitrovica dobija regionalni IT centar

Sremska Mitrovica dobija regionalni IT centar

PODELI
Foto: rtv

SREMSKA MITROVICA – U Sremskoj Mitrovici u blizini železničke stanice nalazi se ruinirani objekat Doma JNA koji je osim zubom vremena, dodatno uništen od strane nesavesnih građana. Umesto ovog objekta koji narušava izgled grada, a bezbednost građana trebalo bi da se sagradi najsavremeniji IT centar. Grad je pokrenuo postupak javne nabavke za projektanta koji bi taj objekat uredio po projektnom zadatku, a očekuje se da će nakon izgradnje jednog ovakvog objekta postati regionalni IT centar.

Na mestu nekadašnjeg doma JNA bi trebao da se nađe najmoderniji IT centar. On se nalazio u vlasništvu Ministarstva odbrane ali je nakon prelaska ovog objekta u vlasništvo Grada Sremska Mitrovica, nadležni su pokrenuli proces Javne nabavke za izbor projektanata koji bi uredio objekat sa projektnim zadatkom.

Iz resorne Gradske uprave kažu da će se pored Centra za Informacione tehnologije ovaj objekat prilagoditi za još dva fakulteta gde će se ujedno i sticati obrazovanje, ali i praksa kako bi se maksimalno iskoristilo postojanje ovog savremenog i regionalnog IT kompleksa.

Postojanje IT centra u jednom gradu ima brojne prednosti, osim što pruža više mogućnosti mladim Mitrovčanima da ostanu u svom gradu, privući će i mlade iz drugih opština. Očekuju se takođe i veća ulaganja i investicije, a posebno investicije u sve rastućoj oblasti a to su svakako informacione tehnologije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here