Naslovna Srem Sremska Mitrovica Sremska Mitrovica dobija Trg investitora

Sremska Mitrovica dobija Trg investitora

PODELI
Foto: MUP

Sremska Mitrovica želi da se zahvali svim kompanijama, koje posluju u ovom gradu, i po kojima će ime ime nositi gradskom trgu.

Kako pišu “Novosti”, na tom trgu nalaziće se jarboli sa obeležjima firmi, čije su gazde odlučile da u najvećem sremskom gradu kupe placeve i otvore fabrike. Ujedno, zastave će biti svojevrsni poziv i ostalim investitorima da dođu, ali i znak da je u gradu na Savi za njihovo poslovanje dobra klima.

U poslednjih deset godina otvoreno 4.500 novih radnih mesta

Na samom ulazu u Sremsku Mitrovicu iz pravca Rume, na nekoliko kilometara od centra grada, do kraja godine biće postavljena tabla sa natpisom Trg investitora, na kojem će se na jarbolima vijoriti zastave kako domaćih tako i stranih kompanija, koje u jedinom i najvećem sremskom gradu uspešno posluju već deceniju.

Ovo je samo mali znak pažnje i zahvalnost tim firmama koje su se opredelile da svoj posao ovde, kod nas, započnu ili prošire. Mi imamo 14 kompanija iz sedam različitih zemalja koje ukupno zapošljavaju više od 4.500 radnika. To nije mala brojka u današnje vreme, kada se borimo da sačuvamo ili otvorimo neko radno mesto”, rekao je Dmitar Stanišić, pokrajinski poslanik, koji zajedno sa čelnicima Grada radi na privlačenju novih investicija.

Kvalitetna putna infrastruktura, opremljene radne zone, ali i odnos Gradske uprave prema investitorima, krucijalni su faktori, koji su doprineli da različite kompanije u ovaj grad za deset godina ulože više od 150 miliona evra.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here