Naslovna Srem Sremska Mitrovica Sremska Mitrovica: Dodeljena gradska priznanja

Sremska Mitrovica: Dodeljena gradska priznanja

PODELI

Povodom obeležavanja Dana grada danas u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana svečanost na kojoj su dodeljena najvažnija društvena priznanja u Sremskoj Mitrovici – Novembarska nagrada i Plaketa grada.

Novembarsku nagradu koja se dodeljuje u znak priznanja za značajna dostignuća u oblasti privrede, obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, sporta, kao i za poseban doprinos na afirmaciji grada dobio je Dragan Milošević iz Mačvanske Mitrovice, koji iza sebe ima 20 godina humanitarnog rada. Donacije je donosio u Opštu bolnicu Sremska Mitrovica i to: medicinski materijal i opremu, rezervne delove, uniforme za bolničko osoblje, instrumente za operacione sale itd. Specijalnoj školi „Radivoj Popović“ pružao je materijalnu i finansijsku pomoć. Donirao je Crveni krst Sremska Mitrovica, Mesnu zajednicu Mačvanska Mitrovica i osnovnu školu u Mačvanskoj Mitrovici.

Ove godine dodeljene su dve Plakete grada, koje se dodeljuju pravnim licima i građanima koji su se posebno istakli svojom delatnošću na humanitarnom, kulturnom i drugom planu. Plakete su uručene su Kristini Anđelković ispred holandskog Brodogradilišta „Vahali“ koje u Zasavici II posluje od 2013. godine. Kod nas je do sada napravljeno 12 putničkih brodova i na desetine teretnih. Kompanija zapošljava 450 radnika sa tendencijom rasta svake godine. Kompanija „Vahali“ u saradnji sa Srednjom tehničkom školom „Nikola Tesla“ i smerom bravar-zavarivač unapređuje ideju razvoja dualnog obrazovanja u gradu, ali i Republici Srbiji. VAHALI je kao društveno odgovorna kompanija izvršila rekonstrukciju svlačionica FK „Podrinje“, pomogla je obnovu vrtića, talentovanu decu i takmičenja, kao i marginalizovane grupe i socijalno ugrožene porodice.

Plaketa grada dodeljena je i Aleksandru Kovačeviću, članu Opštinskog udruženja sa Daunovim sindromom grada Sremska Mitrovica rođen je 29.09.1997. godine u Sremskoj Mitrovici.  Veoma je uspešan sportista, plivanjem se bavi od svoje četvrte godine i član je Plivačkog i vaterpolo kluba „Srem“ iz Sremske Mitrovice i Plivačkog kluba Sportskog društva „Milan Petrović“ iz Novog Sada. U svojoj karijeri osvojio je 51 medalju.

Svečanosti je prisustvovao Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Vladimir Sanader koji je pozdravio sve prisutne a potom je usledilo obraćanje Tomislava Jankovića, predsednika Skupštine grada, kojem je pripala čast da dobitnicima uruči priznanja.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here