Naslovna Hronika Sremska Mitrovica: Epilog hapšenja dva inspektora i još jednog lica

Sremska Mitrovica: Epilog hapšenja dva inspektora i još jednog lica

Foto: ilustracija

Uhapšeni su D.T. (1955) i S.G. (1957), inspektori rada za Sremski okrug, S.E. (1984) odgovorno lice omladinske zadruge  iz Sremske Mitrovice, I.M. (1967) odgovorno lice „Vatrootpornost“ iz Šida.

Kako se sumnja, D.T. je od aprila do oktobra ove godine izvršio više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja tako što, prilikom inspekcijskog nadzora u sedam privrednih društava, po dogovoru sa odgovornim licima tih preduzeća, nije konstatovao utvrđene nepravilnosti, niti je za to podnosio naloge za pokretanje prekršajnog postupka.

Sumnja se da su mu u tome pomagali S.E. i I.M. za koje postoji osnov sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

S.E. i I.M. su, kako se sumnja, po nalogu D.T. i u dogovoru sa odgovornim licima kontrolisanih preduzeća, naknadno prijavljivali radnike na socijalno osiguranje, odnosno naknadno sačinjavali akte u vezi sa bezbednošću na radu.

D.T. se sumnjiči i da je podstrekao S.G. koja se tereti da nije podnela naloge za pokretanje prekršajnih postupaka za utvrđene nepravilnosti tokom inspekcijskog nadzora u jednom privrednom društvu, čime je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kako se sumnja D. T. je izvršio i krivično delo primanje mita tako što je zahtevao i primio 200 evra, da ne bi izvršio inspekcijski nadzor gradilišta gde je investitor četrdesetsedmogodišnji muškarac. On se tereti da je D.T. predao novac i tako izvršio krivično delo davanje mita.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

IZVORvojvodina info
Prethodna vestDevojčici iz Platičeva je potrebna pomoć!
Sledeća vestTinejdžer (18) preticao vozilo, pa pokosio DECU na pešačkom! DEVOJČICA (9) TEŽE POVREĐENA!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here