Naslovna Srem Sremska Mitrovica Sremska Mitrovica: Javno- privatno partnerstvo za zamenu 10.000 sijalica

Sremska Mitrovica: Javno- privatno partnerstvo za zamenu 10.000 sijalica

PODELI
Foto: Opština Pećinci

SREMSKA MITROVICA – Na području Grada Sremska Mitrovica počela zamena javne rasvete sa led sijalicama, kako u gradskim tako i u seoskim mesnim zajednicama. Radovi su počeli danas u naseljenim mestima Jarak i Šašinci, gde su prisustvovali gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i načelnik GU za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić.

Česti kvarovi na starim sijalicama koji su se dešavali u pojedinim naseljenim mestima, zadavali su probleme meštanima sela Jarak i Šašinci. Zamenom starih svetiljki led rasvetom, doprineće se ne samo boljem osvetljenju javnih površina već i uštedi električne energije.

Grad Sremska Mitrovica dosta ulaže u infrastrukturu sela, pa je i ovaj projekat jedan od njih. Javno-privatni partner je u obavezi da garantuje ispravnost svetiljki u periodu od 13 godina. Kako nam je rečeno, očekivani završetak celokupne zamene javne rasvete je tri meseca.

Ukupno na teritoriji Grada biće zamenjeno oko 10.000 svetiljki sa novom modernom led rasvetom. Po projektu je predviđeno da se uštedi oko 73 odsto električne energije, i sa tim iznosom uštede će se finansirati zamena svetiljki, kaže gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Ovaj projekat ima i svoju ekološku komponentu, a to je drastično smanjenje proizvodnje ugljen-dioksida, koje su stvarale stare postojeće svetiljke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here