Naslovna Srem Sremska Mitrovica Još 7 mini eko ostrva

Još 7 mini eko ostrva

PODELI

U Sremskoj Mitrovici juče je na četiri lokacije u gradu, postavljeno 7 ostrva, sa po tri providne kante za smeće,  mini eko – ostrva . Ova eko ostrva sadrže po tri providne kante od 180 l za odvojeno prikupljanje PET ambalaže, papira i bio otpada.
Nove kante, atraktivnog izgleda, postavljene su u  okviru realizacije prekograničnog projekta Hrvatska – Srbija „The case for zero waste“- Stvaranje društva bez otpada, čiji nosilac je JKP „Komunalije“ Sremska Mitrovica, a partneri Ekološki klub Grada Sremska Mitrovica, Grad Sremska Mitrovica i CEKOR.

Ova eko ostrva sadrže po tri providne kante od 180 l za odvojeno prikupljanje PET ambalaže, papira i bio otpada.  Postavljene ispred Pošte u centru grada, ispred Gradske kuće i zgrade Osnovnog suda, ali i u gradskom parku i pešačkoj zoni.

Kako je ranije najavljeno iz ovog mitrovačkog preduzeća, naredna aktivnost je postavljanje 1000 plavih kanti za smeće, zapremine 120 litara namenjenih individualnim domaćinstvima.

Ove kante u kojima će se vršiti odvajanje PET ambalaže, papira i kartona biće postavljenje u određenim ulicama u gradu.

Takođe, kako najavljuju iz “Komunalija” jedan deo domaćinstava će uskoro dobiti plastične kese za odvajanje suvog otpada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here