Naslovna Srem Sremska Mitrovica kroz konkurse obezbedila 17 miliona dinara!

Sremska Mitrovica kroz konkurse obezbedila 17 miliona dinara!

PODELI
Foto: serbia.com

Sremska Mitrovica je u protekle dve godine učestvovala na šest konkursa i tako obezbedila bespovratno gotovo 17 miliona dinara, našta je danas podsetio i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, te pozvao predstavnike drugih lokalnih samouprava da budu ažurni i da prate konkurse.

Zaplenjeno 250 kg duvana

Reč je o konkursima Sekretarijata za regionalni razvoj čime mogu da obezbede bespovratna sredstva, jer kako je naglasio, odgovornost za regionalni rast i razvoj predstavlja zajedničku obavezu.

– Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu ulaže napore kako bi pružio podršku svim lokalnim samoupravama, kroz konkursne mere za bespovratne subvencije, a u svrhu pripreme strateških projekata, ulaganja u izgradnju industrijskih zona, ali i kroz konkursne mere za nova radna mesta. – rekao je Bjelić.

MEGA JE OPET IZ BEOGRADA! Posle pet godina SELIDBA IZ SREMSKE MITROVICE u prestonicu

On se u ponedeljak, 27. maja, u Mitrovici sastao sa gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom i direktorkom Turističke organizacije Svetlanom Sabo, a sastanku je prisustvovao i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

Bjelić je istakao da je Sremska Mitrovica, koja pripada drugoj kategoriji razvijenosti, dobar primer opštine koja je aktivna i koja se pripremom dobrih projekata bori za kvalitetniji život svojih sugrađana.

Pozajmio automobil od druga, pa poginuo

Budući da je Grad Sremska Mitrovica potpisnik sporazuma o učešću na međunarodnim sajamskim manifestacijama, na sastanku je bilo reči i o pripremi predstavnika i kompanija koje će uzeti učešće u predstojećim važnim sajamskim manifestacijama.

Među njima su Sajam turizma u Berlinu i Sajam hrane i pića „Vorld fud Moskou“ na kojima će, kako je rečeno, Vojvodina biti predstavljena u najboljem svetlu kako bi ostvarila kontakte sa potencijalnim privrednicima koji će investirati u taj kraj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here