Naslovna Srem Sremska Mitrovica: “Malim koracima ka velikim promenama”

Sremska Mitrovica: “Malim koracima ka velikim promenama”

PODELI
Foto: Sremske novine

SREMSKA MITROVICA – U okviru Erazmus+ projekta „Tiny Steps for Great Changes“ (Mali koraci ka velikim promenama), u Ekonomskoj školi „9. maj“ u Sremskoj Mitrovici pokrenuta je aktivnost odvajanja papirnog i plastičnog otpada u cilju podizanja ekološke svesti kako kod učenika i nastavnika, tako i kod svih građana Sremske Mitrovice.

S tim u vezi u svaku učionicu i hodnike škole su postavljene kante za papirni i plastični otpad. Pored toga, u cilju smanjenja otpada, pokrenuta je i akcija „Torbicu svoju ponesi, reci NE plastičnoj kesi!“. Učenici i nastavnici su napravili plakate, onlajn flajere i tutorijal za pravljenje praktične platnene torbice koja se može da se nastane od recikliranog materijala kao što su stare farmerice, duksevi, jastučnice… Tutorijal može da se vidi na sajtu škole www.es.edu.rs.

Zamena jednokratnih, plastičnih flašica za vodu flašicama koje mogu da se koriste duži vremenski period je još jedan od načina smanjenja plastičnog otpada.

Ovom akcijom učenici ekonomske škole žele da podstaknu sve građane Sremske Mitrovice da razmišljaju o budućnosti planete na kojoj živimo, održivom razvoju i zdravoj, nezagađenoj životnoj okolini. Mali koraci koje svako od nas čini će doprineti velikim promenama koje će mnogo značiti kako nama, tako i generacijama koje dolaze.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here