Naslovna Srem Sremska Mitrovica Sremska Mitrovica mogla bi da dobije agrobiznis inkubator

Sremska Mitrovica mogla bi da dobije agrobiznis inkubator

Foto: rtv

Na teritoriji Vojvodine postoje četiri biznis inkubatora, ali nijedan nije striktno vezan za oblast agrar, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić, koji se sastao sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice Svetlanom Milovanović i njenim zamenikom Petrom Samardzićem,.

– Predložićemo da se u Sremskoj Mitrovici osnuje agrobiznis inkubator, kako bi se malim proizvođačima pružila podrška da iz male proizvodnje, odnosno sa mikro nivoa, pređu na viši nivo – rekao je Ćurčić i dodao da je reč o podršci u edukaciji, prostoru, pravnoj i knjigovodstvenoj pomoći, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.

Potpredsednik je dodao da je u razgovoru sa rukovodstvom Sremske Mitrovice prepoznat i potencijal za razvoj industrijskih zona, koje treba da se dodatno opreme.

– Ono što je najpotrebnije Sremskoj Mitrovici i celom Sremskom regionu jesu biznis inkubatori, pre svega agrobiznis inkubatori, jer mi imamo ogroman potencijal u oblasti poljoprivredne proizvodnje i prerađivačke delatnosti – kazao je Samardzić i dodao da očekuje pozitivne efekte današnjeg susreta, te da će neke od predloženih tema biti deo planskog dokumenta u oblasti ekonomskog razvoja, koji Pokrajinska vlada priprema za period od 2021. do 2027. godine.

IZVORekapija
Prethodna vestHor iz Vranja podigao na noge mirne Sremce
Sledeća vestMirović: Završeni radovi na rekonstrukciji dve važne ulice u Rumi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here