Naslovna Srem Sremska Mitrovica Sremska Mitrovica: Obeležen Dan oslobođenja grada

Sremska Mitrovica: Obeležen Dan oslobođenja grada

Foto:ozon.rs

SREMSKA MITROVICA – Polaganjem venaca i cveća na Spomenik oslobodiocima kod Železničke stanice nastavljen je niz manifestacija povodom obeležavanja 77. godišnjice oslobođenje Sremske Mitrovice u Drugom svetskom ratu.

Značajan datum za istoriju Sremske Mitrovice, 1. novembar 1944. godine, obeležava se svake godine, u znak sećanja na dva bitna datuma u slavnoj istoriji. Na dan kada je grad oslobođen od okupatora u Drugom svetskom ratu i na dan kada je pre 101 godine formirano Narodno veće i Grad oslobođen vlasti Austrougarske monarhije.

Kako je Svetlana Milovanović gradonačelnica grada Sremska Mitrovica rekla- ”Svi smo ponosni na našu slavnu istoriju, na naše slavne pretke i organizacijom ove svečane akademije želimo da im iskažemo poštovanje i zahvalnost”.

U znak sećanja na dan kada je u petodnevnim borbama 16. divizija uz pomoć Crvene armije oslobodila grad, kod mitrovačke Železničke stanice podignut je Spomenik oslobodiocima i svim žrtvama.

Na Spomenik oslobođenja kod železničke stanice, vence su položili  gradonačelnica Sremske Mitrovice, predsednik Skupštine grada Ilija Nedić, načelnici gradskih uprava, boračka udruženja, i brojni sugrađani.

IZVORozon.rs
Prethodna vestOva četiri kuhinjska uređaja su leglo zaraze! Evo koji je najprljaviji
Sledeća vestMlade ”Sremice” osvojile Kać

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here