Naslovna Srem Sremska Mitrovica Sremska Mitrovica: Odloženo plaćanje dugovanog poreza

Sremska Mitrovica: Odloženo plaćanje dugovanog poreza


SREMSKA MITROVICA – U Sremskoj Mitrovici usvojen je predlog odluke o odlaganju plaćanja dugovanog poreza u cilju ublažavanja ekonomskih posledica izazvanih epidemijom bolesti kovid 19.

Na danas održanoj, 9. sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica većinom odborničkih glasova usvojen je i predlog Odluke o odlaganju plaćanja dugovanog poreza u cilju ublažavanja ekonomskih posledica izazvanih epidemijom bolesti kovid 19.

Manji broj građana Sremske Mitrovice neredovno izmiruje svoje poreske obaveze, s tim u vezi njima je omogućen reprogram duga, međutim zbog epidemije virusa kovid 19, deo njih ni tu povoljnost koju im je omogućila lokalna samouprava nije u mogućnosti da iskoristi. Kako bi se njima pružila pomoć na sednici Skupštine grada usvojena je Odluka o odlaganju plaćanja dugovanog poreza. Mitrovčani kažu da je je dobar potez lokalne samouprave.

Kako kaže načelnik Uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj Duško Šarošković, Grad Sremska Mitrovica razume i deli sudbinu svojih građana i u okviru svojih nadležnosti pokušava da nađe optimalna rešenja kako bi svi zajedno uspeli da funkcionišemo i izađemo iz krize prouzrokovane epidemijom.

Prema rečima načelnika Šaroškovića, ova odluka će pomoći jednom broju građana, bez obzira što u prethodnom periodu nisu redovno ipunjavali svoje poreske obaveze, da se zaštite od prinudne naplate i izbegnu troškove kamate.

IZVORrtv
Prethodna vestOsnovci iz Sremske Mitrovice u humanoj misiji – uskršnji paketići za vršnjake sa KiM
Sledeća vestMFL Ruma,Irig, Inđija, Stara Pazova: Derbi Nikinčanima

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here