Naslovna Srem Sremska Mitrovica: Otvorena birališta, gradonačelnica glasala u jutranjim satima

Sremska Mitrovica: Otvorena birališta, gradonačelnica glasala u jutranjim satima

PODELI
Foto: sirmiuminfo.rs

Sremska Mitrovica – Građani se danas izjašnjavaju na referendumu o promeni Ustava. U Sremskoj Mitrovici su jutros u 7 časova otvorena birališta, prvi birači već su obavili građansku dužnost.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović u jutarnjim satima glasala je na Biračkom mestu br. 42 u prostorijama Osnovne škole  „Jovan Јovanović Zmaj”.

Izlaznost je do 9 sati 2,71 posto, prema inoformacijama iz biračkih odbora, dok se tokom popodneva očekuje još veća izlaznost.

Građani upisani u birački spisak sa teritorije Grada Sremska Mitrovica dobili su obaveštenje o održavanju referenduma i svom glasačkom mestu, a na glasanje mogu izaći iako nisu dobili obaveštenje, uz obavezan dokument kojim se potvrđuje identitet.

Rodoljub Božović, zamenik  predsednika Biračkog odbora na Biračkom mestu 49, MZ „Sava” rekao je da glasanje protiče u najboljem redu: Na ovom biračkom mestu imamo upisanih u biračkom spisku 1 292 birača. Glasanje za referendum protiče u redu, dosta je dobar odziv naših sugrađana danas. Pozvao bih sve sugrađane da se što više odazovu, da izađu na glasanje otvaranje. Od samog otvaranja biračkog mesta u 7:00 i u ovim prvi satima sve je proteklo u redu, nije bilo nikakvih nepravilnosti.

Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica pravo glasa ima 68.911 punoletnih građana, a glasa se na 57 biračkih mesta i u Kazneno popravnom zavodu. 

Na glasačkim mestima sprovode se sve protivepidemijske mere koje su na snazi u Republici Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here