Naslovna Srem Ruma Sremska Mitrovica potpisala Deklaraciju

Sremska Mitrovica potpisala Deklaraciju

PODELI

Deklaraciju o ulasku u program sertifikacije po regionalnom BFC standardu o povoljnom poslovnom okruženju u jugoistočnoj Evropi nedavno je potpisalo 11 gradova i opština u Srbiji, među kojima je i grad Sremska Mitrovica. Deklaraciju su, pored Mitrovice, potpisali Niš, Novi Sad, Lebane, Bela Palanka, Sombor, Novi Bečej, Zrenjanin, Pančevo, Vrnjačka Banja i Ivanjica. 

Šest opština i gradova je dobilo i pečat o kvalitetu Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), a to su Leskovac, Stara Pazova, Negotin, Boljevac, Knjaževac i Trstenik. 

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladan Atanasijević kazao je da je njegova želja da što više gradova i opština u Srbiji unapredi svoje poslovno okruženje, a da je od 2012. godine proširena saradnja i na lokalne samouprave u Hrvatskoj, Makedoniji i Bosni i Hercegovini. 


Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički kazala je da je NALED dokaz da opštine u Srbiji mogu da posluju dobro, ali da investitori zemlje na Balkanu posmatraju kao region, a ne kao posebna tržišta. 
– Saradnja medju lokalnim samoupravama, regionalna saradnja, je od izuzetnog značaja, da bi svaka zemlja u njemu mogla da dodje do dobrih investicija. Svako ko misli da dodje u Srbiju, misli da dodje u region, kazala je Udovički. 

NALED je najavio i da će 15. jula raspisati poziv za izbor najboljih promotera investicija i povoljnog poslovnog okruženja. Konkurs je namenjen ambasadama, stranim privrednim komorama, poslovnim klubovi,a. agencijama i konsultantskim kućama.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here