Naslovna Dogadjaj Sremska Mitrovica: Prikupljeno više od 3 tone pesticidnog otpada

Sremska Mitrovica: Prikupljeno više od 3 tone pesticidnog otpada

PODELI

SREMSKA MITROVICA – Akcija prikupljanja ambalaže pesticidnog otpada trajala je 7 dana i završena je prošle nedelje. Ovo je šesta godina kako se akcija obavlja u svim Mitrovačkim selima, a ocenjena je kao najuspešnija do sada i sa najvećim odzivom poljoprivrednika.

Nosilac najvećeg dela posla je Poljoprivredna stručna služba u Sremskoj Mitrovici, a u organizaciji je pomogla i Agencija za ruralni razvoj iz Grada na Savi kao i Gradska uprava za poljoprivredu i zaštitu životne sredine.

Najuspešnija akcija prikupljanja ambalaže pesticidnog otpada do sada u kojoj je učestvovalo čak 176 poljoprivrednih gazdinstava je završena a rezultati su i više nego zadovoljavajući kažu iz Poljoprivredne stručne službe. Najviše otpada prikupljeno je u Manđelosu i Martincima a nešto slabiji odziv poljoprivrednika bio je u Mačvi.

Ove godine i ruralni centar “Sova” iz Mitrovice učestvovao je u akciji a za narednu godinu planirane su edukacije i predavanja na ovu temu kako bi poljoprivrednici bili još više upućeni u važnost pravilnog zbrinjavanja otpada.

Zbog dobrog odziva poljoprivrednika i brige o zaštiti životne sredine, Poljoprivredna stručna služba iz Sremske Mitrovice akciju će počevši od danas sprovesti i u Pećincima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here