Naslovna Srem Sremska Mitrovica: Proširenje saradnje sa gradom Never iz Francuske

Sremska Mitrovica: Proširenje saradnje sa gradom Never iz Francuske

PODELI
Foto: mojgradsm.rs

SREMSKA MITROVICA – U poseti Sremskoj Mitrovici, bile su Eva Jurić iz Francuske ambasade i Izabel Peraso-Biar, koordinator mobilnosti i evropskih projekata, iz grada Never iz Francuske, koji je grad pobratim sa Sremskom Mitrovicom.

Direktor Turističke organizacije, Dušan Drča, sproveo je gošće do Carske palate i Muzeja Srema, a potom je organizovan prijem u Gradskoj kući, gde su doček organizovali Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport i Biljana Matić, koordinator Kancelarije za mlade.

Prema rečima Dušana Drče, posle više onlajn sastanaka, napokon su se stekli uslovi da se ugoste prijatelji iz Nevera i da se utanači dalja saradnja ova dva grada.

Sastanak je pokazao veliku želju oba grada da još više prošire saradnju u raznim oblastima, posebno u oblasti omladinskog aktivizima i volonterizma. Saradnja u ovoj oblasti se ogleda u razmeni volontera, radi agažovanja na događajima u različitim sferama.

Osim toga, i oblast sporta je bila tema, gde bi se mogla napraviti saradnja u dva ženska sporta, rukometu i odbojci.

Svakako nezaobilazna tema za saradnju dva grada jeste i kultura, stoga možda već sledeće godine naši prijatelji iz Nevera budu gosti mitrovačkog festivala folklora „Srem Folk Fest“.

Foto: mojgradsm.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here