Naslovna Srem Sremska Mitrovica Rekonstrukcija vodovodne mreže u Sremskoj Mitrovici: Radovi se privode kraju

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Sremskoj Mitrovici: Radovi se privode kraju

PODELI

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Vuka Karadžića privodi se kraju. Ovi poslovi u sklopu revitalizacije saobraćajnice u centralnom gradskom jezgru pokazali su se kao primer dobre prakse ostvarene u prethodnom periodu, kada se u okviru jednog projekta realizuje nekoliko infrastrukturnih radova.

Kada je reč o radovima koje izvodi JKP Vodovod, upravo je završeno postavljanje polietilenskih cevovoda, a njihova ukupna dužina je oko 500 m, od čega je 200m sekundrani vod ( prečnik 110 mm ), a 300m – primarni ( prečnik 250 mm ).

Foto: Sirmiuminfo

Završena je i rekonstrukcija sva četiri čvorna mesta, a paralelno sa ovim radovima rade se i novi priključci na distributivnu mrežu. Kompletna obnova podrazumeva zamenu starih cevovoda novim, postavljanje novih ventila i drugih pripadajućih elemenata.

Foto: Sirmiuminfo

„Bitno je napomenuti da su obezbeđeni odgovarajući protivpožarni hidrantski priključci, što je od velike važnosti ako se zna da se u ovom delu grada nalaze brojne ustanove kulture, preduzeća, ugostiteljski objekti i drugi pravni subjekti. Cilj je da se na ovaj način osigura kvalitetno vodosnabdevanje, sa minumumom rizika od kvarova, što praktično znači kontinuirano i bezbedno vodosnabdevanje u narednim godinama“, rekao je u izjavi za medije Borislav Babić, v.d.direktora JKP Vodovod Sremska Mitrovica.

Prema planu, kompletan posao mogao bi biti završen u narednih desetak dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here