Naslovna Srem Sremska Mitrovica Sremska Mitrovica sačuvala platane

Sremska Mitrovica sačuvala platane

PODELI

Železnička ulica dobija novi-stari izgled. Posle rekonstrukcije će biće bogatija za još 1.276 novih stabala.

ŽELEZNIČKA ulica u Sremskoj Mitrovici – jedinstvena po spomeniku prirode koji čini više od 60 stogodišnjih platana – posle rekonstrukcije će biće bogatija za još 1.276 novih stabala.

Konkretno, pored zamene za šest platana kod kojih su stručnjaci konstatovali proces truljenja, pa moraju biti izvađeni, pomenuta ulica će dobiti još deset novih, upravo dopremljenih iz Italije.

Inače, kao jedan od značajnijih komunalnih projekata u Sremskoj Mitrovici, kompletna rekonstrukcija Železničke ulice se privodi kraju. Majstori trenutno postavljaju behaton ploče i uređuju pristupne saobraćajnice, a zatim sledi asfaltiranje…

– Bez obzira na to što je rešenjem Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, koje je bilo jedan od uslova za dobijanje građevinske dozvole i početak radova, naloženo da se uklone svi bolesni platani, uključujući i one koji potencijalno ugrožavaju bezbednost, lokalna samouprava se tome kategorički protivila, došlo se do presađivanja kao alternativnog rešenja – objašnjava načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić, precizirajući i to da će novi platani biti viši od deset metara i stariji od 20 godina.

ROK

REKONSTRUKCIJA kompletne Železničke ulice – u okviru šireg projekta koji se realizuje uz podvožnjak – trebalo bi da bude okončana do polovine novembra. Radovi koštaju 132 miliona dinara, a veći deo sredstava je obezbedio JP “Putevi Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here