Naslovna Srem Sremska Mitrovica Sremska Mitrovica: Skraćeno radno vreme kafića, nema glasne muzike i pušenja, ograničeno...

Sremska Mitrovica: Skraćeno radno vreme kafića, nema glasne muzike i pušenja, ograničeno i točenje alkohola

PODELI
Foto: Milena Đorđević

Ugostiteljskim objektima u Sremskoj Mitrovici skraćeno je radno vreme zbog epidemije – mogu da rade do 21 čas i od šest sati ujutru narednog dana, odluka je gradskog štaba za vanredne situacije.

Ove mere, donete u utorak, ne važe za ketering i lokale brze hrane. 

Takođe, u lokalima se zabranjuje živa muzika (otvoreni i zatvoreni deo lokala), a zabranjuje se točenje alkohola nakon 20 časova. Zabranjeno je i pušenje u zatvorenom delu u svim ugostiteljskim objektima na koje se odnosi ova mera. Za jednim stolom mogu da sede dve osobe, a na četiri kvadrata boravi najviše jedna osoba.

 Gosti moraju da nose maske, osim kad uzimaju hranu i piće, a buka mora da bude ispod 40 decibela – kako bi se izbeglo vikanje i glasan govor, odluka je gradskog štaba. Mora da se pojačano održava higijena u objektima. Kad je reč o dostavi i brzoj hrani, ketering može da radi do 23 časa i od šest sati, a objekti brze hrane moraju da zabrane ulazak gostiju između 21 i 23 časa “postavljanjem fizičke prepreke”. 

Ograničava se i radno vreme prodavnica, tržnih centara i maloprodaje, osim apoteka i benzinskih pumpi, pa tako ne može da se radi nakon 21 čas i pre šest sati ujutru. Nema proslava u dečijim radionicama i svečanim salama. Zabranjeno je okupljanje svih vrsta gde je prisutno više od pet osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i lične mere zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here