Naslovna Dogadjaj Sremska Mitrovica: U toku sanacija Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i...

Sremska Mitrovica: U toku sanacija Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare

PODELI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SREMSKA MITROVICA – Profesor doktor Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost danas je posetio Visoku školu strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare “Sirmijum” u Sremskoj Mitrovici gde se upoznao sa planiranom dinamikom radova na sanaciji krova škole koje Sekretarijat čiji je on nadležni i finansira. Prilikom posete bilo je reči i o drugim ulaganjima u ovu visoko-školsku ustanovu.

Jedina visoko-školska ustanova u Sremskoj Mitrovici obrazuje dva profila, za strukovne vaspitače IT strukovne poslovne informatičare i to na osnovnim i master studijama. Prilikom današnje posete pokrajinskog zvaničnika, reči je bilo najviše o ulaganjima u ovu ustanovu.

O aktuelnostima u vezi sa upisom nove generacije studenata, o procesu digitalizacije rada škole kao i o daljim mogućnostima podrške putem finansiranja najviše je bilo reči na današnjem sastanku. Jedan od zadataka nadležnih jeste modernizacija u čemu se i ogleda cilj posete.

Prethodna poseta upriličena je u aprilu 2017.godine a glavna tema sastanka bila je sanacija krova. Upis u ovu visokoškolsku ustanovu počeo je danas te se nadležni nadaju dobrom odzivu akademaca zahvaljujući podršci pokrajine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here