Naslovna Dogadjaj Sremska Mitrovica: Zelene brigade očistile plažu

Sremska Mitrovica: Zelene brigade očistile plažu

PODELI
Foto: 021.rs

Članovi Zelene stranke i aktivisti Zelenih brigada okupili su se u subotu, 5. oktobra, na gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici.

Za kratko vreme sakupljeno je više od 20 džakova bačenih limenki, plastičnih flaša, opušaka i drugog papirnog i staklenog otpada. Količina smeća na koju su aktivisti Zelene stranke naišli, predstavlja ruglo tog lepog mesta, napominju u saopštenju. 

 “Na osnovu rezultata sa terena, možemo da zaključimo da je svest o komunalnoj higijeni i očuvanju životne sredine na minimumu. Kante za smeće, kao i kontejner koji se nalazio na plaži, odneti su. Zelena stranka će tražiti od nadležnih da ih hitno vrate, jer, iako je prošla sezona kupanja, naši sugrađani vole da šetaju obalom, i potrebno je da imaju gde da odlože smeće”, istakao je predsednik Gradskog odbora Zelene stranke Sremska Mitrovica Goran Čekerinac. 

Kako je dodala predsednica Izvršnog odbora sremskomitrovačkog odbora Zelene stranke Sanja Krstić, u pokušaju da promene stvari, odlučili su da ličnim primerom pokažu da Sremska Mitrovica može da bude lepo, čisto mesto gde će porodice provoditi svoje slobodno vreme. “Nadamo se da će nivo komunalne higijene u najskorije vreme drastično porasti, kako bi nam svima bilo bolje”, naglasila je ona.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here