Naslovna Dogadjaj Sremska svinjokolja i kobasicijada u Šidu

Sremska svinjokolja i kobasicijada u Šidu

PODELI
Foto: rtv

ŠID – Sremci su poznati kao dobri domaćini, veseljaci i veliki gurmani. Ovog vikenda posetite Šid, jer će tamo biti održana “Sremska svinjokolja i kobasicijada”.

Oni koji su bili na toj manifestaciji prethodnih 20 i nešto puta, znaju da mogu da probaju i kupe mesne prerađevine napravljene po tradicionalnim receptima direktno od proizvođača.

Pored takmičarskih kategorija, manifestacija će biti upotpunjena nastupom nekoliko tamburaških orkestara, ali promocijom gastronomske ponude prijatelja iz Ormoža (Slovenija), kao i prezentacijom muzejskih eksponata za obradu mesa i pravljenje kobasica iz Bekeščabe (Mađarska), ali i prezentacija Princovih haluški-poslastica koje će upriličiti prijatelji iz Novi Zamki (Slovačka).

Manifestaciji prisustvuju i pobratimske manifestacije iz Sevnica (Slovenija), Sv. Petar iz Šume i Samobor (Hrvatska), Pečuj (Mađarska), Kumanova (S.Makedonija), kao i prijatelji iz raznih krajeva Srbije.

Kako je osmišljen dvodnevni program, za RTV je govorio predsednik udruženja “Sremski svinjokolj i kobasicijada”, Stanislav Đerčan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here