Naslovna Srem Sremski pčelari nadaju se dobroj godini

Sremski pčelari nadaju se dobroj godini

PODELI

Sremski pčelari nadaju se dobroj godini kada je u pitanju prinos meda. Subvencije po košnici od 720 dinara kažu dobro će doći za ulaganja. A novi način prijavljivanja putem interneta značajno skraćuje proceduru i ubrzava isplatu što ističu kao veoma pozitivnu vest.

Prinosi su ono očemu pčelari sada razmišljaju. Pčelarske godina je u toku paše su krenule a predstoji jedna od najvažnijih bagremova. Nadanja su da će ova biti mnogo bolja o prošle kada je u pitanju slatki proizvod.

S druge strane period podnošenja zahteva za podsticaje po košnici traje do kraja maja. Dobija se 720 dinara što nije malo imajući u vidu broj koji ozbiljni pčelari poseduju a to je najmanje do 500 košnica.

Jedina razlika je što ove godine zahtev može da se pošalje i elektronskim putem, a novac će se isplaćivati već za dvadesetak dana od okončanja roka za podnošenje elektronskih zahteva. Sve što je potrebno postati dostupno na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Akcija zaštite pčela u Srbiji od trovanja opasnim materijama je u toku. Akcija će trajati tokom čitave pčelarsko pašne sezone, a kazne su ogromne ako se laboratorijskom analizom utvrdi da je bilje tretirano opasnim otrovom.

Na području zapadnog Srema pčelari kažu da je situacija mnogo bolja u odnosu na prošlu godinu. Međusobna saradnja sa paorima je intenzivnija što doprinosi očuvanju rojeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here