Naslovna Magazin Zdravlje Sremskomitrovačkm školama i vrtićima stigla sredstva za higijenu

Sremskomitrovačkm školama i vrtićima stigla sredstva za higijenu

PODELI
Foto: rtv

SREMSKA MITROVICA – Tokom današnjeg dana sremskomitrovačke škole i vrtići dobile su dodatne količine materijala za održavanje higijene u prostorijama i dezinfekciju ruku, kako zaposlenih tako i učenika i dece u ovim ustanovama. Ovu meru inicirala je Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica u cilju prevencije pojave virusa u školama i vrtićima.

Učenici i zaposleni u Medicinskoj školi “Draginja Nikšić” prvi su dobili opremu za dezinfekciju i sredstva za održavanje higijene. Kako učenici ove škole obavljaju praksu na bolničkim odeljenjima, dodatno su edukovani kako treba da se ponašanju u situacijama kada preti epidemija, a kažu da među njima nema panike.

Predsednik tima za bezbednost i zaštitu zdravlja učenika i nastavnik u medicinskoj školi ističe da preduzimaju sve preventivne mere koje su dobili kao preporuku od Zavoda za javno zdravlje.

Načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport kaže da se prati aktuelna situacija a da su kao preventivne mere podeljeni paketi po svim školama i vrtićima.

Istovetne komplete u vrednosti od 30.000 dinara dobiće sve obrazovne institucije na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here