Naslovna Dogadjaj Sremsku Mitrovicu posetila delegacija bratskog grada Nevera iz Francuske

Sremsku Mitrovicu posetila delegacija bratskog grada Nevera iz Francuske

Foto: rtv

SREMSKA MITROVICA – U Sremskoj Mitrovici boravi delegacija bratskog grada Nevera iz Francuske. Delegaciju predvođenu gradonačelnikom Deni Tirijom ugostio je danas gradonačelnik Vladimir Sanader sa saradnicima. Tokom susreta bilo je reči o prethodnoj saradnji dva grada, kao i budućim koracima ka proširenju prijateljskih odnosa.

Saradnju koja traje nepune dve decenije u narednom periodu potrebno je intenzivirati i prosiriti i na druge oblasti, slozili su se učesnici ovog sastanka.

Osim kulture, obrazovanja i turizma, kako je to uglavnom do sada bilo u narednom periodu poslovnu komunikaciju potrebno je proširiti i na sferu poljoprivrede i vodoprivrede, smatraju gosti iz Nevera

Saradnja gradova pobratima počela je jos 2001. Jedan od najvaznijih projekata koji je zajednicki realizovan je “Plava linija” koja spaja sve turističke objekte u Sremskoj Mitrovici kao i sve ono vredno posete u gradu na Savi.

Razgovaralo se o izradi platforme koja bi povezala pobratimske gradove. Naredni susret mogao bi da bude 2020.godine u Neveru kada će se, očekuje se detalji današnjeg razgovora precizirati I pokušati da se sprovedu u praksi.

IZVORrtv
Prethodna vestNova ubedljiva pobeda košarkašica Srema
Sledeća vestPAVLE (5) NE MOŽE DA HODA, ALI SE SMEJE I OHRABRUJE RODITELJE! Srbijo, pomozi da dečak pobedi tešku bolest!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here