Naslovna Dogadjaj Srpske glave se moraju sačuvati: Najavljen NOVI SASTANAK Vučića i Mila zbog...

Srpske glave se moraju sačuvati: Najavljen NOVI SASTANAK Vučića i Mila zbog terora nad Srbima!

Foto: srbija danas

Na pitanje da li su Srbi u Crnoj Gori bezbedni, Stefanović je rekao da ne želi da ulazi u kvalifikacije bez sagledavanja cele situacije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je jutros da očekuje da će predsednik Aleksandar Vučić uskoro razgovarati sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u cilju zaštite srpskog naroda u toj zemlji.

Nebojša Stefanović je, nakon što je Vučić sinoć održao hitan sastanak sa zvaničnicima zaduženim za bezbednost, a zbog pogoršane situacije u regionu, rekao da se mora raditi na tome da se vrati mir i da se smanje tenzije, jer se tako hladne glave razgovora.

– Ti razgovori jesu potrebni i očekujemo da će Vučić u tom cilju razgovarati sa Đukanovićem, kako bi se zaštitili interesi srpskog naroda u Crnoj Gori. Očekujem vrlo brzo taj razgovor – rekao je Stefanović.

On je kazao da Srbija nije srećna zbog jučerašnjih sukoba, kada je mladić pretučen u Podgorici i dodao da žele da razgovaraju sa vlastima u Crnoj Gori kako bi se utvrdilo šta se dogodilo i spustile tenzije.

– Čekaćemo zvanične informacije, ali zbog zabrinutosti da je moguće da je napad etnički motivisan, naravno da ćemo imati političku reakciju. Ali i ta politička reakcija je umerena i traži smirivanje tenzija i da se ta situacija promeni – rekao je Stefanović.

Upitan da li je BIA tražila podatke od crnogorskih agencija, Stefanović je rekao da neće da komentariše konkretne mere, ali da će država uraditi svoj posao u skladu sa politikom Aleksandra Vučića, odnosno politikom mira i stabilnosti.

Na pitanje da li su Srbi u Crnoj Gori bezbedni, Stefanović je rekao da ne želi da ulazi u kvalifikacije bez sagledavanja cele situacije.

– Ne možemo da kažemo da smo zadovoljni razvojem situacije, kad postoji jedna polomljena glava i incident, nasilje na ulici – rekao je Stefanović.

On je naveo da je sinoć na sastanku predsednik Vučić rekao da je zabrinut i zbog uriniranja na srpsku trobojku i izostanka reakcije crnogorskih vlasti.

IZVORsrbija danas
Prethodna vestRadničke sportske igre u fudbalu – Četvrtfinale
Sledeća vestISPRED RUSIJE, A IZA AMERIKE: Kina izbila na drugo mesto u svetu po proizvodnji naoružanja

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here