Naslovna Hronika SRPSKI HEROJ! Rumljani odali počast doktoru Draganu Ovcinu

SRPSKI HEROJ! Rumljani odali počast doktoru Draganu Ovcinu

PODELI

Srbija se nedavno oprostila od čuvenog rumskog doktora i heroja Dragana Ovcina koji je preminuo nakon kratke i teške bolesti 23.07.2020. godine. U njegovi čast u Rumi je osvanuo grafit sa njegovim likom i porukom kojom su sugrađani istakli veličinu i poštovanje prema liku, delu i herojskim podvizima uglednog doktora Ovcina.

“Stade sve, samo život prođe… VELIČINE NIKADA!”

Doktor Dragan Ovcin bio je doktor kakvim su se Rumljani ponosili. Lekar sa pružene obe ruke svima kojima su bile potrebne.

Rodjen je 21.08.1974. Završio je Medicinski fakultet i dugo godina je radio u Službi hitne medicinske pomoći u Rumi odakle ga svi pamte kao srčanog lekara spremnog da u svako doba dana i noći krene u spašavanje života.
Doktor Ovcin je često znao da svoje pacijente obilazi danima i nakon ukazane prve pomoći kako bi se uverio da su zaista dobro i da se oporavljaju.

Dr Ovcina su voleli svi. Nije delio ljude ni po veri, naciji, bogatstvu, obrazovanju. Bili su mu isti i prema svima se ponašao prijateljski i sa željom da pomogne.

Vest da je bolestan svi koji ga poznaju primili su sa nevericom znajući koliko se borio za živote svojih pacijenata često pomažući im u oporavku od bolesti koja je nažalost i njega zadesila. 

Dr Ovcin ostavio je neizbrisiv trag u srcima sugradjana koji će ga večno pamtiti kao plemenitog čoveka, velikog lekara i osobu od koje smo imali puno toga da naučimo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here