Naslovna Život Šta bi trebalo da znate pre nego što od ponedeljka krenete u...

Šta bi trebalo da znate pre nego što od ponedeljka krenete u kafić


Od ponedeljka ponovo možemo u restorane i kafiće. Doduše, u prilično izmenjenim okolnostima. Ugostitelji su dobili smernice za dalji rad koje se odnose i na zaposlene i na goste.

Direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije, Geogri Genov, rekao je da su ugostitelji veliki broj mera koristili i ranije. Zabrinjava ga, kako je naveo, kako će raspored stolova uticati na rad.

“Svetska zdravstvena organizacija je dala još krajem marta smernice da na 10 kvadrata četiri gosta mogu da sede, plus od stolice do druge stolice metar prolaza, što dođe negde oko 14 kvadrata prostora za četiri osobe. što nije sporno ako se ne poznaju”, rekao je Genov i dodao da bi trebalo razmotriti mere za ljude koji bi u kafić ili restoran došli zajedno i da je udruženje uputilo zahtev za razmatranje mera Kriznom štabu.

Genov je naveo da je pitanje odgovornosti zaposlenih, da će štiteći sebe uz poštovanje procedura zaštititi i goste.

“Od samog ulaska i dolaska radnika na posao, šta treba od merenja temperature, kao i svim drugim delatnostima, što nije ni teško ni opasno, jer se napravila mala fama kako ćemo i šta ćemo”, kazao je Genov.

Genov je dodao da se preporučuje plaćanje platnim karticama, ali i da se i do sada skoro 80-90 procenata usluga plaćalo karticom, a da se bakšiš uvek davao.

“S obzirom na to da će konobari nositi rukavice, naravno da nije problem. Što se tiče bakšiša, gosti ne treba da se sekiraju, konobari će prihvatiti bakšiš”, našalio je Genov.

Dodao je da gosti ne moraju imati maske i da je stav da svako mora da bude odgovoran.
Kada je reč o baštama, Genov je naglasio da je razmak manji i da veruje da će se dosta toga rešiti u hodu.

IZVORnsuzivo
Prethodna vestTreba li razmisliti o spavanju na podu? Benefiti i nedostaci spavanja bez dušeka
Sledeća vestPedijatri savetuju: Ovo je superhrana za razvoj bebinog mozga

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here