Naslovna Srem Šta će se graditi u 2022. godini u Sremskoj Mitrovici?

Šta će se graditi u 2022. godini u Sremskoj Mitrovici?

PODELI
Foto: Ozon

SREMSKA MITROVICA – Za ovu godinu planirano su novi projekti i rekonstrukcije na teritoriji grada Sremska Mitrovica, rekao je juče, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Za ovu godinu najavljena je kompletna rekonstrukcija i adaptacija bolnice u Sremskoj Mitrovici. Radi se o velikom i značajnom projektu, koji sprovodi kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, posredstvom lokalne samouprave.

-Gradska bolnica će tokom 2022. godine početi da se gradi, nalazi se na prostoru bivše škole Draginja Nikšić, 17.000 kvadrata nove bolnice, plus rekonstrukcija svega što znamo kao hirurški blok i svega onog što znamo kao ginekologiju, uho grlo nos i sve ostalo. Stara zgrada bolnice koja je napravljena pre više od 100 godina, ostaće administrativni deo bolnice, mi smo pre 10-15 dana dogovorili da rekonstruišemo i Dom zdravlja i Hitnu pomoć koja će se nalaziti neposredno uz bolnicu, biće najviše dvoje pacijenata u jednoj sobi, sa novom opremom, trebaju nam samo naši mladi Mitrovčani koji završavaju medicinu da dođu u našu bolnicu.

Nedimović je najavio još jedan projekat. Projekat sportske sale u Mačvanskoj Mitrovici, koji će se realizovati tokom 2022. godine.

Ovaj projekat obuhvata jedan moderan sportski objekat, jedno od najvećih mesta na prostoru Grada. To je jedan veliki objekat koji će zadovoljiti potrebe Mačve pa i kluba poput KK Podrinja, da mogu da utakmice igraju u svojoj sali, mislim da je to jedna stvar koja pravi razliku.  Vrednost ovog projekta je preko 200. miliona dinara, za bolnicu će država u prvoj fazi da izdvoji 20 miliona eura, rekao je Nedimović.

Naveo je da će ove godine biti aktuelan još jedan novi projekat.

Ministar poljoprivrede je istakao da se ovaj projekat tiče štetnih efekata na zdravlje ljudi.

-Projekat se tiče zelenog prstena oko Sremske Mitrovice, kako bi umanjili štetne efekte pojedinih kućnih ložišta, završava se gasifikacija. Najveći zagađivači su kućna ložišta.

Nedimović je na jučerašnjoj konferenciji najavio i rekonstrukciju Mitrovačkog pozorišta.

Prvi put će u naselju Mala Bosna biti izgrađen vrtić, a biće uvedeni i novi smerovi u Visokoj školi za strukovno obrazovanje.

Ima jedna stvar koju smo najavljivali, Visoka strukovna škola u Sremskoj Mitrovici će otvoriti tri nova smera, jedan se tiče logistike, to je ono što nam je falilo, proizvodni procesi. U početku ćemo verovatno krenuti u okviru objekta koji je u Pedagoškoj akademiji a pošto smo dobili prostor u Domu JNA, gradićemo tu jedan multifunkcionalni objekat i za jedan budući IT centar u Sremskoj Mitrovici. Nećemo da pričamo o putevima, to već svi znaju, radimo puteve, saobraćajnice, to je očigledno, postala je normalna stvar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here