Naslovna Magazin Šta doručkovati: 3 greške koje svi pravimo

Šta doručkovati: 3 greške koje svi pravimo

PODELI
Foto: Pexels/Pavel Danilyuk

Sigurno se i vi svako jutro pitate šta doručkovati. Ali pre nego što posegnete za standardnim izborom, pročitajte ove savete.

S obzirom na važnost koju doručak ima ne bismo smeli da pravimo greške, već bi trebalo da u organizam unesemo one nutrijente koji su nam neophodni da „izguramo“ dan. Ipak, retko kada o tome razmišljamo, već se uglavnom odlučujemo za brze izbore. Međutim, upravo te greške dovode do pada energije, napada gladi i dobijanja viška kilograma. Evo nekoliko stvari koje bi trebalo da izbegavate.

Šta doručkovati – najčešće greške

Peciva iz pekare

Znamo da je najlakša varijanta, kada ujutru ne stignemo da doručkujemo kod kuće, da „pokupimo“ pecivo u pekari. Međutim, ovaj izbor ne čini uslugu našem organizmu. Unosimo preveliku količinu aditiva, soli, masti, šećera – nema nutritivnih vrednosti koje su nam neophodne.

Voćni sokovi i voćni jogurti

Bez obzira na to šta piše na ambalaži, sokovi su puni šećera i sa njima ne bi trebalo da započinjemo dan. Isti je slučaj sa voćnim jogurtima. Možda jesu lepo osveženje za jutro, ali nikako nisu i zdravo rešenje. Umesto sokova i voćnog jogurta kao jutarnje osveženje uzmite sveže voće.

Kaloričan doručak

Velike količine nezdravih masnoća završiće u obliku masnog tkiva, a naš organizam neće dobiti sve vitamine, minerale i vlakna koja su mu potrebna. Ako volite jaja za doručak, najbolje bi ih bilo da ih skuvate i kombinujete uz krišku kvalitetnog hleba od celovitih žitarica, dosta povrća i čaj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here