Naslovna Magazin Auto STANJE NA PUTEVIMA

STANJE NA PUTEVIMA

PODELI
Foto: Mondo

Mokri kolovozi koje kiša donosi mogu otežavati vožnju, a dovode i do odrona zemlje i kamena na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure, saopštio je AMSS.

Dodatnu opasnost u vožnji predstavljaju sva oštećenja na kolovozu koja su ispunjena vodom, ne vide se, a mogu itekako da utiču na bezbednu vožnju.

Kamioni na Horgošu, na izlazu čekaju 120 minuta, na Kelebiji, 180 minuta, Batrovcima 120 minuta, na Sremskoj Rači 180 minuta, dok u Šidu, na izlazu čekaju 300 minuta.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima nema zadržavanja.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Radovi i alternativni pravci

Putevi Srbije najavili su da će od sutra do 14 časova pa do kraja meseca biti izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rekonstrukciji natputnjaka na delu državnog puta na petlji Nova Pazova.

Radovi će se izvoditi na desnoj kolovoznoj saobraćajnoj traci koja se u potpunosti zatvara za saobraćaj, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno na levoj strani kolovoza: preticajnom trakom, smer Novi Sad-Beograd i zaustavnom trakom, smer Beograd-Novi Sad.

Zbog radova za saobraćaj je i dalje zatvoren natputnjak, kao i isključenje za Novu Pazovu iz pravca Beograda ka Novom Sadu. Alternativni pravac je petlja Novi Banovci i Stara Pazova. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Izmena režima saobraćaja predviđena je i na putu Niš – Dimitrovgrad, na deonici Pirot Istok – Dimitrovgrad.

Od 1. do 7. oktobra biće izmenjenje režim saobraćaja na istoj deonici i između službenih prolaza (na km 99+315 i na km 100+125), a zbog radova u levoj traci auto-puta u blizni Graničnog prelaza Gradina.

Za saobraćaj će biti zatvorena leva traka auto-puta (smer granični prelaz Gradina – Niš), a saobraćaj će se odvijati dvosmerno desnom kolovoznom trakom (smer Niš – granični prelaz Gradina). Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Izmena režima saobraćaja planirana je i na deonici Kneževići-Bela Zemlja-Užice (Mačkat) zbog radova na mostu Sušica, a na snazi je potpuna obustava saobraćaja 1. i 2. oktobra od 8 do 14 časova. Preporučeni alternativni putni pravac je lokalni put – obilaznica oko Mačkata. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Zadržavanja vozila na naplatnim stanicama nema, poručuju Putevi Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here